Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de kilograme de carne congelată aruncate în Lacul Tarnița

0 63

Sute de kilograme de carne congelată au fost descoperite, sâmbătă, aruncate pe malul lacului Tarniţa, din judeţul Cluj, şi în lac. Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară Cluj declanşând o anchetă în acest caz. ACTUALIZARE: S-a stabilit că era vorba despre carne de cal.

ACTUALIZARE: Analizele efectuate în laborator au dovedit că este vorba despre carne de cal. În total s-a găsit aproape o tonă de carne.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că pungile cu carne urmează să fie duse în laborator pentru analiză, iar luni ar putea fi făcute publice primele rezultate ale analizelor.

„S-au descoperit pe malul lacului Tarniţa şi în lac pungi cu carne congelată. E vorba de câteva sute de kilograme de carne aruncată. Recuperăm cantitata de carne descoperită şi vom duce pungi cu probe în laborator, pentru analize”, a spus Pivariu.

La operaţiunea de scoaterea a pungilor cu carne din lac au participat şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, cu bărci şi scafandri.

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre carne de cal, aruncată de firme care comercializau așa ceva sub eticheta de carne de vită, sau dacă este vorba doar despre carne expirată, aruncată în lac în loc să fie distrusă sau depozitată la deșeuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More