Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de pelerini au îndurat canicula pentru a ajunge la Nicula FOTO/VIDEO

0 173

pelerinaj ortodox la nicula

Sute de credincioși ortodocși și greco-catolici au pornit în pelerinaj joi la prânz de la Gherla spre mănăstirea Nicula.

Pelerinajul ortodox, condus de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a pornit de la Biserica „Sf. Nicolae” din Gherla în jurul orei 13.

Alături de ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, la pelerinajul pe jos ”La Nicula colo-n deal” au participat, pe lângă 10 de preoți din zona Ardealului și PS Macarie al Europei de Nord și PS Ignatie Mureșanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei.

pelerinaj greco-catolic la nicula

Tot din Gherla, dar de la Capela Greco-Catolică de pe strada 1 Decembrie 1918, a pornit spre după-amiază și pelerinajul organizat de Protopopiatul Greco-Catolic Gherla. Pelerinii, avându-l în frunte pe Episcopul Florentin Crihălmeanu înconjurat de un sobor de preoți, s-au deplasat pe jos din centrul Gherlei până la biserica greco-catolică din Nicula.

Credința arzătoare a pelerinilor a făcut ca aceștia să-și ducă misiunea până la capăt în ciuda caniculei. Soarele arzător și atmosfera dogoritoare, cu aproape 40 de grade la umbră, nu i-a împiedicat pe credincioși să parcurgă cei aproape 8 kilometri pe jos până la Nicula.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.772864666109636.1073741893.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More