Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de pelerini au îndurat canicula pentru a ajunge la Nicula FOTO/VIDEO

0 34

pelerinaj ortodox la nicula

Sute de credincioși ortodocși și greco-catolici au pornit în pelerinaj joi la prânz de la Gherla spre mănăstirea Nicula.

Pelerinajul ortodox, condus de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a pornit de la Biserica „Sf. Nicolae” din Gherla în jurul orei 13.

Alături de ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, la pelerinajul pe jos ”La Nicula colo-n deal” au participat, pe lângă 10 de preoți din zona Ardealului și PS Macarie al Europei de Nord și PS Ignatie Mureșanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei.

pelerinaj greco-catolic la nicula

Tot din Gherla, dar de la Capela Greco-Catolică de pe strada 1 Decembrie 1918, a pornit spre după-amiază și pelerinajul organizat de Protopopiatul Greco-Catolic Gherla. Pelerinii, avându-l în frunte pe Episcopul Florentin Crihălmeanu înconjurat de un sobor de preoți, s-au deplasat pe jos din centrul Gherlei până la biserica greco-catolică din Nicula.

Credința arzătoare a pelerinilor a făcut ca aceștia să-și ducă misiunea până la capăt în ciuda caniculei. Soarele arzător și atmosfera dogoritoare, cu aproape 40 de grade la umbră, nu i-a împiedicat pe credincioși să parcurgă cei aproape 8 kilometri pe jos până la Nicula.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.