Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de persoane evacuate din calea apelor. Mai multe persoane salvate din viituri – VIDEO

0 213

Aproape o sută de pompieri, jandarmi şi poliţişti au intervenit, miercuri seară, pentru evacuarea a trei sute de săteni din judeţul Covasna, unde exista risc de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt. În Brașov, şapte adulţi şi un copil au fost surprinşi de viitură, miercuri seară, pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra, aceștia fiind evacuați în siguranță de către pompieri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, peste 40 de pompieri militari, 25 de pompieri civili, 25 de jandarmi şi 4 poliţişti au intervenit, miercuri seară, pentru evacuarea celor trei sute de localnici din Căpeni ale căror locuinţe au fost în pericol din cauza riscului de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt.

Localnicii care nu s-au putut adăposti la rude, au fost duşi la căminul cultural şi la sala de sport. La nivel local s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe. Evacuarea populaţiei a fost pusă în aplicare prin dispoziţie a primarului.

Decizia a fost luată de autorităţile locale şi de prefectul judeţului, de comun acord cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza informaţiilor primite de la specialiştii în gospodărirea apelor.

În județul Brașov, șapte adulţi şi un copil au fost surprinşi de ape pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra. Persoanele au ramas izolate în timp ce se aflau cu cele aproximativ o mie de oi în zona respectivă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pompierii au ajuns la persoanele surprinse de o viitură pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra.

Oamenii au fost preluaţi cu bărcile care au fost trase cu tractoare, nivelul apei nefiind foarte mare.

”Primele cinci persoane au fost evacuate în siguranţă”, au anunţat reprezentanţii ISU Braşov, pompierii trecând apoi și la evacuarea animalelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More