Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Sute de preoți și credincioși l-au condus pe ultimul drum pe Părintele Herineanu – FOTO/VIDEO

1 284

someseanul-Slujba Prohodului pentru Părintele Teofil Herineanu (8)

Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” s-a dovedit neîncăpătoare sâmbătă la prânz, când sute de preoți și credincioși au venit să-și ia rămas bun de la Părintele Teofil Herineanu, fostul protopop de Dej.

După ora 10, când la Biserica parohială Dej 1, din strada Gutinului nr.7, a fost oficiată Sfânta Liturghie, de la ora 12 a început Slujba Prohodului pentru Părintele Teofil, săvârșită de un sobor de aproximativ 100 de preoți în frunte cu IPS Andrei, Mitropolitul Clujului.

Timp de două ore cât a durat slujba de înmormântare, sute de credincioși care n-au mai încăput în biserică s-au rugat afară pentru sufletul părintelui Teofil Herineanu.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost scos din biserică și purtat pe umeri de șase preoți, întreg soborul de preoți înconjurând cu sicriul pentru o ultimă dată biserica în care Teofil Herineanu a fost în slujba lui Dumnezeu și a credincioșilor în ultimii ani.

Cortegiul funerar s-a deplasat apoi pe jos de la Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” până în cimitirul din cartierul Mulatău, unde trupul fostului protopop de Dej a fost depus spre veșnică odihnă.

Alături de familia îndurerată, de rude, prieteni sau cunoscuți, s-au aflat numeroase oficialități locale și județene, credincioși și vecini, dejeni care au fost botezați sau cununați de părintele Herineanu și care au dorit să-i aducă pentru ultima dată un pios omagiu și recunoștință veșnică pentru activitatea sa îndelungată, de aproape 37 de ani, la conducerea protopopiatului Dej.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=875825662480202&id=467241263338646&aid=1073741924

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Teodora spune

    Dumnezeu să-l odihnească, însă pare de ev mediu: sicriu descoperit, purtat până la cimitir pe umerii unor preoți…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More