Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de preoți și credincioși l-au condus pe ultimul drum pe Părintele Herineanu – FOTO/VIDEO

1 76

someseanul-Slujba Prohodului pentru Părintele Teofil Herineanu (8)

Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” s-a dovedit neîncăpătoare sâmbătă la prânz, când sute de preoți și credincioși au venit să-și ia rămas bun de la Părintele Teofil Herineanu, fostul protopop de Dej.

După ora 10, când la Biserica parohială Dej 1, din strada Gutinului nr.7, a fost oficiată Sfânta Liturghie, de la ora 12 a început Slujba Prohodului pentru Părintele Teofil, săvârșită de un sobor de aproximativ 100 de preoți în frunte cu IPS Andrei, Mitropolitul Clujului.

Timp de două ore cât a durat slujba de înmormântare, sute de credincioși care n-au mai încăput în biserică s-au rugat afară pentru sufletul părintelui Teofil Herineanu.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost scos din biserică și purtat pe umeri de șase preoți, întreg soborul de preoți înconjurând cu sicriul pentru o ultimă dată biserica în care Teofil Herineanu a fost în slujba lui Dumnezeu și a credincioșilor în ultimii ani.

Cortegiul funerar s-a deplasat apoi pe jos de la Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” până în cimitirul din cartierul Mulatău, unde trupul fostului protopop de Dej a fost depus spre veșnică odihnă.

Alături de familia îndurerată, de rude, prieteni sau cunoscuți, s-au aflat numeroase oficialități locale și județene, credincioși și vecini, dejeni care au fost botezați sau cununați de părintele Herineanu și care au dorit să-i aducă pentru ultima dată un pios omagiu și recunoștință veșnică pentru activitatea sa îndelungată, de aproape 37 de ani, la conducerea protopopiatului Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Teodora spune

    Dumnezeu să-l odihnească, însă pare de ev mediu: sicriu descoperit, purtat până la cimitir pe umerii unor preoți…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More