Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Sute de români și-au ”cumpărat” azi de la Altex și Media Galaxy smartphone-uri și laptopuri cu zero lei

0 1.839

Cei care au vizitat joi dimineață site-urile magazinelor MediaGalaxy sau Altex, ambele aparținând aceluiași grup, au avut o surpriză de proporții: majoritatea produselor erau afișate cu prețul de 0 lei.

A fost isterie în această dimineață pe rețelele de socializare după ce s-a răspândit vestea că Media Galaxy și Altex afișau prețuri greșite sau chiar prețuri de zero lei la o mulțime de produse. Românii au dat năvală și unii au apucat să-și comande produse de zeci de mii de lei fără să plătească decât transportul.

Oamenii au scris pe Facebook că, atunci când au adăugat produsele în coș, prețul acestora nu s-a modificat, ci doar a fost adăugată taxa de transport.„Tocmai am plasat comenzi pe MediaGalaxy cu 0 lei și 15 lei transport. Am primit și mailul de înregistrare a comenzii”, spune unul dintre cumpărători.

Potrivit informațiilor obținute de Digi24, nu vor fi onorate comenzile, iar clienții vor primi un voucher de 50 de lei, la cumparaturile online.

Un alt ”client” spune că a comandat un laptop cu 0 lei, redus de la 8.499 lei şi un MacBook, cu 799 de lei de la 13.299 lei. Acesta spune însă că nu se așteaptă să primească produsele.

Termenii și condițiile sub care operează cele două magazine prevăd însă și astfel de situații, caz în care companiile își rezervă dreptul de a nu onora comenzile.

„4.2. În cazul în care preţurile sau alte detalii referitoare la produse/promoţii au fost afişate greşit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greşit în baza de date, ne alocăm dreptul de a anula livrarea respectivului produs şi de a anunţa clientul telefonic/e-mail în cel mai scurt timp, despre eroarea aparută, dacă produsul nu s-a livrat încă.

5.5. Înregistrarea comenzii nu reprezintă şi confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noştri în vederea confirmării şi stabilirii detaliilor de livrare. Termenul de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii“.

Deocamdată, nici MediaGalaxy, nici Altex nu au oferit un punct de vedere cu privire la această eroare. Nu este prima dată când se întâmplă un asemenea lucru: în anii trecuți, de Black Friday, eMag a afișat prețuri de 1 leu la mai multe produse, printre care laptopuri sau smartphone-uri, iar oamenii s-au grăbit să le comande. Compania a decis să onoreze, la acea vreme, comenzile, ceea ce a dat naștere unei alte întrebări: a fost o eroare de introducere a prețurilor corecte sau o strategie de marketing?

Se prea poate să fie cazul și acum de o campanie de marketing, având în vedere viralitatea cu care s-a răspândit informația și miile de accesări pe cele două site-uri care erau în construcție în această dimineață.

media galaxy preturi gresite

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More