Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

TAKEE 1, primul smartphone care afișază holograme – VIDEO

0 76

takee-1-smartphone-holografic

Tocmai a fost anunţat oficial un telefon pe care s-ar putea să-l ţineţi minte mult timp de acum înainte, chiar dacă nu vine de la Apple, Samsung, LG, Sony sau altă companie cu experienţă în domeniu.

Înainte de partea „magică“, să detaliem hardware-ul. Takee 1 este un smartphone construit în jurul unui ecran full HD de 5,5 inci. Are o cameră principală de 13 megapixeli cu f/2.0. Partea de procesare este asigurată de un octa-core de la Mediatek, MT6592T. Are 32 GB memorie internă şi o baterie de 2.500 mAh. Pasionaţii de sonorizare puternică se vor bucura de prezenţa a două difuzoare puternice stereo. În ceea ce priveşte designul, producătorul se laudă cu folosirea unei noi tehnologii de tăiere 3D de precizie foarte mare. Aparatul va fi disponibil pe alb, negru şi auriu, deşi nu ştim exact dacă varianta din urmă va fi placată cu aur de 18 karate sau va fi realizată integral din aur de 18 karate. Nu se cunoaşte încă un preţ oficial pentru el.

Cât despre holograme, lucrurile nu sunt chiar atât de revoluţionare, cel puţin asta se înţelege din clipul de mai jos. În realitatea s-ar putea să rămânem cu gura căscată, chiar dacă am rezervele mele. Obiectele 3D care vor părea că plutesc în faţa ecranului, la o anumită distanţă, de fapt, vor fi afişate pe ecran. Prin intermediul unui joc de perspectivă, creat prin două camere care urmăresc poziţia ochilor, impresia va fi că vă uitați la o hologramă. Dintr-un punct de vedere această funcţie ne aduce aminte de recent anunţatul Amazon Fire Phone. Pentru a stabili ce poate fi afişat în spaţiu, Takee 1 e capabil să scaneze obiecte în 3D dimensiuni care mai târziu pot fi reproduse prin intermediul unei imprimante 3D.

Dacă e să ne reducem la clipul de mai jos, acest smartphone pare revoluţionar. Din păcate, încorporează atât de multe noutăţi al căror impact este subiectiv, încât este imposibil să ne pronunţăm asupra caracterului său inovativ.

Sursa: playtech.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More