Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tâlhărit în fața gării din Cluj. I-a tras un pumn în față și i-a furat banii

0 30

talharie-arestat-retinut-catuse

Poliţiştii clujeni au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, bănuit de tâlhărie. Acesta ar fi deposedat victima, prin violenţă, de 600 lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, în urma cercetărilor efectuate, la data de 25 martie a.c., au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 28 de ani, din judeţul Alba.

Din cercetări a reieşit că persoana în cauză, în cursul lunii februarie, în jurul orei 17:00, şi-ar fi însuşit, fără drept, 600 de lei, de la un bărbat, de 79 de ani, din Cluj-Napoca, aflat în staţia unui mijloc de transport în comun din zona gării. Victimei i s-ar fi sustras banii din portmoneul pe care îl ţinea deschis în mână, iar pentru a-şi asigura scăparea, bărbatul de 28 de ani ar fi aplicat părţii vătămate o lovitură cu pumnul, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat în faţa instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de fapte, Poliţia recomandă:

• manifestaţi prudenţă atunci când manevraţi bani în spaţii publice, întrucât puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor
• în ziua în care vă primiţi salariul/pensia treceţi întâi pe acasă pentru a vă lăsa banii, apoi mergeţi la cumpărături doar cu suma necesara
• nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine)
• nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă
• pentru a facilita identificarea şi prinderea autorilor, încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre următoarele aspecte: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului (vârsta aproximativă, înălţimea, constituţia fizică, forma feţei, culoarea părului, a ochilor, vestimentaţia, semne particulare), numele/poreclele folosite între agresori, tipul, numărul maşinii şi direcţia în care a plecat (dacă este cazul)
• daca sunteţi agresaţi, nu aveţi reţineri în a striga. O astfel de reacţie va alerta persoanele din jur şi îl poate determina pe agresor să vă lase în pace.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More