Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânăr cercetat pentru înșelaciune prin metoda ”RABLA”

0 36

Ziua Politiei Romane la Dej (26)

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca efectuează cercetări faţă de un tânăr bănuit că ar fi înşelat o persoană prin metoda “Rabla”.

La data de 29 iulie, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti, unitatea de parchet competentă a dispus efectuarea urmăririi penale in personam faţă de un bărbat de 26 de ani pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, la jumătatea lunii ianuarie, bărbatul ar fi postat un anunţ, indicând faptul că doreşte să cumpere autoturisme vechi, pretabile la programul “Rabla”.

În acest context, ar fi indus în eroare o persoana căreia i s-ar fi prezentat ca fiind

reprezentantul unei societăţii comerciale, invocând că ar fi interesat să cumpere autoturismul acestuia cu 3.800 de lei. Acesta i-a solicitat persoanei vătămate să-i trensfere 150 lei, într-un cont indicat, pentru îndeplinirea formalităţilor de achiziţionare.

Bărbatul este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de “înşelăciune”, faptă prevăzută de Codul penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi înşelaţi, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

  • feriţi-vă să daţi sau să transferaţi bani persoanelor necunoscute care invocă diverse pretexte;
  • documentaţi-vă cu privire la persoanele cu care urmează să încheiaţi diferite tranzacţii; 
  • daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor care se oferă să vândă sau să cumpere bunuri de la dumneavoastră.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More