Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Tânăr, de 18 ani, reținut pentru motivări false

0 1.132

Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Acesta a falsificat începând din anul 2016 adeverințe medicale în scopul folosirii acestora de către elevi pentru motivarea absențelor școlare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, la data de 5 martie a.c.,   două percheziții domiciliare pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru documentarea activității infracționale a unui tânăr în vârstă de 18 ani.

Se pare că, începând cu anul 2016, cel în cauză ar fi falsificat adeverințe medicale, prin crearea sau utilizarea tipizatului unor adeverințe similare cu cele eliberate de medicii de familie și contrafacerea ștampilelor și parafelor, în scopul utilizării acestora de către elevi pentru motivarea absențelor.

S-a reținut și faptul că tânărul ar fi comercializat astfel de înscrisuri în rândul elevilor de la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate sisteme informatice, imprimantă, tipizate de adeverințe medicale necompletate sau adeverințe medicale care aveau aplicate ștampile și parafe.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore, iar la data de 06.03.2018 Parchetul de pe pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More