Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânăr de 23 de ani cercetat pentru contrabandă

0 34

tigari contrabanda

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.PF. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în zona de frontieră, un autoturism marca Citroen cu 3.500 pachete ţigări, iar un tânăr de 23 de ani din Maramureş este cercetat pentru contrabandă. Ţigările în valoare de peste 30.000 de lei, precum şi autoturismul de 15.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Ieri, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, lucrătorii noștri au descoperit, în zona de frontieră, pe direcția localității Crasna Vişeului, un autoturism abandonat, marca Citroen, în care s-au putut observa mai multe colete cu ţigări, învelite în folie de culoare neagră.
S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate, fiind anunţate totodată despre eveniment şi autorităţile de frontieră ucrainene.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză la sediul sectorului, unde în urma inventarierii celor 7 colete descoperite în portbagaj şi pe bancheta din spate, s-a constatat că acestea conţin 3.500 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană.

Pe timpul cercetărilor s-a constatat că în activitatea infracţională este implicat cetăţeanul român O. Gheorghe de 23 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

Maramureșeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de bunuri sau de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 30.000 lei, precum şi autoturismul în valoare de 15.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More