Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânăr din Bonțida, prins beat la volan de polițiștii gherleni

0 55

etilotest sofer beat alcool

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea comiterii de fapte antisociale, la data de 18 iulie, au fost organizate şi desfăşurate acţiuni cu efective mărite, pe raza judeţului Cluj.

Astfel, peste 240 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieri şi poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor, au fost angrenaţi în activităţi.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat peste 30 de controale în pieţe agroalimentare, localuri publice, târguri. De asemenea, a fost verificată activitatea a 88 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe.

Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, a faptelor comise cu violenţă în zona localurilor publice.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului , prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave, precum şi pentru prevenirea faptelor ilicite în domeniul transportului de mărfuri.

În cadrul acțiunii, la data de 19 iulie, ora 01:29, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au identificat un conducător auto, sub influenţa alcoolului.

Bărbatul, de 29 de ani, din comuna Bonţida, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 161, pe raza com. Dăbâca, judeţul Cluj.
Conducătorului auto i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More