Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânăr din Ileanda, suspectat că a votat la două secții diferite

0 54

Un tânăr din comuna Ileanda este suspectat că a votat la alegerile parlamentare de duminică la două secţii din localităţi diferite, fiindu-i întocmit dosar penal pentru fraudă electorală, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

„Am avut astăzi o sesizare de vot multiplu. Preşedintele secţiei de votare din localitatea Rogna ne-a sesizat că un tânăr de 19 ani, din comuna Ileanda, a votat de două ori, prima dată la secţia din localitatea Luminiş, iar mai apoi la secţia din localitatea Rogna. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru fraudă la vot”, a declarat, pentru AGERPRES, Maria Cristea, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Preşedintele secţiei de votare din localitatea Rogna, Cristina Pop, a precizat, pentru AGERPRES, că tânărul are domiciliul în localitatea Luminiş.

Prefectul judeţului Sălaj, Marin Niţu, a afirmat că, în acest caz, ar fi vorba de o greşeală privind codul numeric.

„Am aflat că cineva a votat de două ori, dar respectivul a spus că nu a mai votat, ci e o coincidenţă de cod numeric personal. E posibil să fie şi o greşeală de cod numeric. (…) Poliţia va face verificările dacă e una şi aceeaşi persoană, sau sunt două persoane diferite. În momentul în care i-a scanat codul, cei de la secţia de votare au văzut, l-au întrebat, omul a spus că el n-a votat şi doreşte să voteze. (…) Sigur e o greşeală de cod numeric. Mai mult ca sigur nu e aceeaşi persoană. Dar Poliţia, după ce face verificările, va da răspunsul”, a precizat, pentru AGERPRES, Marin Niţu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More