Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânăr reţinut după ce a înşelat 400 de persoane. S-a ales cu 50.000 de euro

0 212

arestattt

Un tânăr din Sălaj, administrator al unei firme din Oradea, a fost reţinut după ce a încasat de la peste patru sute de persoane 50.000 de euro, cu promisiunea că le va asigura locuri de muncă în străinătate, oamenii aşteptând însă în zadar autocarul care să-i ducă în Germania.

Tânărul de 24 de ani a fost reţinut sâmbătă, pentru 24 de ore, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor şi a fost dus, duminică, la Tribunalul Bihor, cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune.

Se pare ca tânărul a înşelat peste patru sute de persoane din diverse zone ale ţării, de la care a încasat câte 130 de euro, cu promisiunea că le va găsi locuri de muncă în străinătate.

„Tânărul a fost ridicat ca urmare a unor reclamaţii formulate pe numele lui. Din primele verificări, suspectul era reprezentant al unei firme şi ar fi înşelat mai multe persoane de la care a încasat bani pentru a le găsi locuri de muncă în străinătate. Prejudiciul estimate este de peste 50.000 euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău.

Cazul a fost făcut public sâmbătă seară, când mai multe persoane înşelate de tânăr s-au adunat în parcarea unui centru comercial din Oradea, unde ar fi trebuit să se îmbarce în autocarele care să îi transporte în Germania.

„Mi-am amanetat lucrurile, ca să pot să-mi plătesc drumul până acolo. Am depus tot felul de acte, toate diplomele de calificare, actele de studii, pentru ca ei să-şi bată joc de noi”, a declarat o tânără de 30 ani, una dintre persoanele prejudiciate.

Aproximativ 60 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a-i calma pe păgubiţi şi pentru a evita izbucnirea unei revolte. Persoanele care au mers la Oradea din alte localităţi au fost audiate de poliţişti, iar cei din Bihor urmează să fie audiaţi duminică.

Mediafax


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More