Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tânărul în apartamentul căruia a avut loc explozia de la Bistrița este în comă. Starea celorlalte victime

0 60
Peste 100 de persoane au fost evacuate noaptea trecută și 60 de apartamente avariate de explozia care a avut loc într-un bloc aflat la intersecţia străzilor Arţarilor şi Trandafirilor, din Bistriţa.
”La Unitatea de Primire Urgenţe  a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduse, în data de 19.10.2016, începând cu ora 1, un număr de 9 persoane, victime ale accidentului. Toţi pacienţii au fost examinaţi, investigaţi şi evaluaţi complex. În funcţie de gravitatea cazului, s-a decis atitudinea terapeutică, astfel că un bărbat a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, o femeie a fost internată în secţia Chirurgie şi un alt  bărbat a fost internat în secţia Medicină Internă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud
La ora 9, starea pacienților era următoarea:
1. Bărbat de 24 ani cu diagnosticul: Comă indusă medicamentos. Arsură de căi aeriene superioare. Arsuri gradul I, II si III pe aproximativ 70% suprafaţă corporală. Tulburări de comportament. A fost transferat în cursul nopţii la Spitalul de Arşi Bucureşti, cu echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.
2. Femeie de 18 ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Arsură gr.II ambe mâini. Internată în secţia Chirurgie Bistriţa
3. Bărbat de 48 de ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Intoxicaţie cu monoxid de carbon. Internat în secţia Medicină Internă Bistriţa.
4. Bărbat de 30 de ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Traumatism cranio-cerebral acut. Contuzie de coloană cervicală. Contuzie toraco-abdominală. A refuzat internarea şi a plecat pe propria răspundere.
5. Femeie de 24 ani, cu diagnosticul: Traumatism cranio-cerebral acut. Amnezie retrogradă  –este transferată pentru consult în secţia Psihiatrie Bistriţa.
6. Sugar de 9 luni, cu diagnosticul: Contuzie frontală. Escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară. Părinţii refuză internarea pentru supraveghere.
7. Femeie de 57 ani, cu diagnosticul: Atac de panică, externată la domiciliu.
8. Bărbat de 18 ani cu diagnosticul: Plagă contuză antepicior drept, externat la domiciliu.
9. Bărbat de 31 ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie, externat la domiciliu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More