Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țara arde și baba se piaptănă. Conflict politic între PNL, PSD și USR-PLUS în plină criză medicală

0 1.114

Principalele partide politice stau într-un conflict mocnit în plină criză medicală. În fața pandemiei primează interesul pentru numele viitorului premier al României. Neînțelegerile au pornit tocmai de la o vizită a actualului premier în Timișoara.

Ludovic Orban, actualul premier al României, a stârnit un întreg cuib de viespi în urma unor declarații făcute la Timișoara. Prezent la ceremonia de învestire a președintelui ales al Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, premierul l-a asigurat pe primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, din partea USR-PLUS, că proiectele județului, precum și cele ale municipiului, vor avea susținere guvernamentală.

În cadrul acestei vizite premierul a vorbit astfel despre formarea de majorități guvernamentale cu USR-PLUS, însă tensiunile au fost inevitabile în ceea ce privește numirea viitorului premier. Ludovic Orban marjează pe aceeași idee a dușmanului perpetuu PSD, inamic ce trebuie eliminat cu orice preț și susține, cu siguranța dominației PNL, că premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.

Am câștigat pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Chiar dacă guvernăm în cea mai dificilă perioada din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mult, am arătat că suntem serioși, responsabili și căutăm cele mai bune soluții. Strategia politică a PNL la această campanie e aceeași care a fost și în campania electorală. Adversarul nostru e PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România„, a declarat Ludovic Orban, la Timișoara.

Aceste declarații au fost contracarate de Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, care a invocat numele lui Dacian Cioloș în ceea ce privește funcția de premier al României.

Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu, a afirmat Ionuț Moșteanu.

Social democrații nu au stat nici ei pe marginea scenei. Marcel Ciolacu, liderul PSD a reacționat rapid, jignit parcă de îndrăzneala liberalului Orban și într-un mesaj destul de incisiv a precizat faptul că ”Așa este! Iar premierul va fi de la PSD!”.

Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: “Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.” Așa este! Iar premierul va fi de la PSD! În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic! Și, totuși… când ai de gând să prezinți public bugetul României?! Dacă nu aduce #austeritatea, de ce îl țineți ascuns?!, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More