Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țară, țară, vrem ostași! Indemnizații de trei ori mai mari pentru rezerviștii voluntari

0 913

Un proiect de modificare legislativă prin care se vrea creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar a fost aprobat de către Guvern.

Acest proiect, scriu cei de la Adevărul, prevede majorarea nivelului de remunerare de trei ori, dar și eliminarea unor obligaţii sau constrângeri la care sunt supuşi în prezent aceşti militari

Prin această nouă reglementare se urmărește creşterea numărului celor care vor accesa posturile vacante de rezervişti voluntari din Armata Română. După intrarea în vigoare a noilor reglementări, cei care vor aplica pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie de trei ori mai mare decât cea prevăzută în prezent, de 30% din solda unui militar aflat în serviciul permanent.

Conform unui mic calcul, dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariul lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Apoi, conform aceluiaşi algoritm, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de lei.   În plus, cât timp este în programul de instruire iniţială sau periodică, voluntarul primeşte soldă întreagă, ca orice militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior, precizează tot cei de la Adevărul.

De asemenea, se va renunţa la obligativitatea anunţării părăsirii localităţii de domiciliu sau a deplasării în străinătate şi se renunţă la prevederea potrivit căreia contractul este reziliat dacă rezervistul a plecat în străinătate o perioadă mai mare de 60 de zile.

Totodată se elimină obligativitatea restituirii cheltuielilor efectuate pentru recrutare şi selecţie, în situaţia în care cei în cauză nu mai doresc să semneze angajamentul sau contractul, respectiv cărora le încetează contractul din motive imputabile lor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More