Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tarabe în aer liber amenajate pentru comercianţii care foloseau spaţiile închise din pieţele din Bistrița și Năsăud

0 109

Comercianţii din spaţiile închise ale pieţelor din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud au fost sprijiniţi de către administraţiile locale prin amenajarea de tarabe în aer liber, pentru a-şi putea continua activitatea, a informat Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

„Comercianţii din pieţele agroalimentare din oraşele Bistriţa şi Năsăud îşi desfăşoară în continuare activitatea. În urma discuţiilor purtate de prefectul Stelian Dolha cu primarii din Bistriţa şi Năsăud, localităţi unde există pieţe agroalimentare în spaţii închise, pentru asigurarea continuării activităţii comercianţilor din aceste locuri, s-a găsit ca soluţie amenajarea de tarabe în aer liber”, a transmis Prefectura pe pagina de Facebook a instituţiei.

În municipiul Bistriţa, unde spaţiile închise erau folosite în special de către comercianţii de produse lactate, primarul Ioan Turc a solicitat mutarea în exterior a vitrinelor frigorifice.

„Am convenit ca activitatea să se poată desfăşura la exterior, chiar şi cu mutarea afară a vitrinelor frigorifice din spaţiile închise, comercianţii urmând să fie cât mai puţin afectaţi. În consecinţă, i-am solicitat directorului Direcţiei de Administrare a Pieţelor din cadrul Primăriei municipiului să ia toate măsurile pentru ca, odată cu decizia de oprire temporară a comercializării în pieţele închise, totul să se poată derula fără probleme în aer liber, iar produsele agroalimentare să fie în continuare accesibile, cu respectarea unor reguli mai stricte de profilaxie”, este mesajul publicat de către Ioan Turc pe Facebook.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, pieţele de legume şi fructe sunt organizate în spaţii deschise, motiv pentru care acestea nu sunt afectate de noile restricţii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More