Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Târg educațional la Cluj-Napoca. Printre invitați și deputatul Cornel Itu – FOTO

0 131

someseanul-11096773_793832487338563_66288311_n

Aproape 8.000 de elevi din patru judeţe au luat parte azi la târgul educaţional organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj la Sala Polivalentă. Printre invitații și susținătorii proiectului s-a aflat și deputatul dejean Cornel Itu.

”Am avut deosebita plăcere să particip la Târgul educațional pentru elevi în vederea susținerii activității de consiliere, eveniment organizat la Cluj în cadrul proiectului „Skills for Jobs”, finanțat de către Comisia Europeană prin Fondul Social European. Acest proiect este realizat de AJOFM Cluj și Asociația Inceptus România, iar târgul a fost organizat în colaborare cu instiuțiile de învățământ superior și entitățile economice reprezentative din regiunile Vest și Nord-Vest. În cadrul acestui târg, elevilor le-a fost prezentată oferta educațională și de ocupare”, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției de către deputatul Cornel Itu.

Acesta consideră că ”aceste proiecte au rezultate pozitive pe termen lung, deoarece sunt concepute astfel încât să orienteze tinerii spre mediile educaționale care corespund abilităților acestora. Mai mult de atât, facilitează integrarea tinerilor pe piața muncii, evitându-se insuccesul și insatisfacția personală. În acest fel, ne îndreptăm cu pași repezi spre rezolvarea unei alte probleme cu semnificație majoră la nivel național – scăderea ratei șomajului în rândul tinerilor.

”Transmit felicitările și suportul meu tuturor organizatorilor și susținătorilor proiectului strategic „Skills for Jobs”, printre care domnul Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Județean Cluj și domnul Daniel Don, director executiv AJOFM Cluj”, mai spune deputatul dejean.

Evenimentul de la Cluj-Napoca s-a desfăşurat în cadrul proiectului strategic „Skills for Jobs”, finanţat din fonduri europene, care urmăreşte să faciliteze tranziţie de la şcoală la viaţa activă.

Elevii participanţi au completat în prealabil o baterie de teste recunoscute la nivel internaţional, care îi ajută la orientarea în carieră. La testele JVIS (Jackson Vocational Interest Survey) ei au avut acces gratuit, datorită proiectului.

Târgul educaţional de la Sala Polivalentă a reunit 70 de standuri ale unor instituţii de învăţământ superior sau agenţi economici, care şi-au prezentat ofertele.

Proiectul “Skills for Jobs” antrenează un număr de 20.000 de elevi din clasele a noua şi a zecea, din şapte judeţe din Transilvania şi Banat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More