Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Târgul lui Moş Nicolae. Au vândut produse pentru a-şi ajuta colegii FOTO/VIDEO

1 143

someseanul-Targul lui Mos Nicolae Dej (37)

Peste 20 de școli și grădinițe din Dej și din comunele apropiate au participat astăzi la Târgul lui Moş Nicolae, un eveniment caritabil desfăşurat în faţa Centrului Cultural Arta.

Târgul lui Moş Nicolae şi-a propus să strângă cât mai multe fonduri din vânzarea de produse hand-made, realizate chiar de către copiii din școlile și grădinițele participante, bani care vor fi apoi donați spre cazurile alese de către reprezentanții școlilor. Este vorba despre o adolescentă de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej care a suferit recent un transplant renal şi de un băieţel de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 diagnosticat cu tumoră intercardiacă cu determinări secundare pulmonare. Un alt elev care necesită un tratament costisitor este în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej. Acesta a fost diagnosticat în urmă cu 4 ani cu hepatita C și a ajuns în stadiul de ciroză hepatică.

Pentru aceşti tineri, elevi şi preşcolari ai 21 de unităţi de învăţământ au scos la vânzare produse hand-made şi produse de patiserie. Evenimentul, organizat de Anca Paşca Pop, a fost un real succes. Sute de dejeni au ales să scoată din buzunar 1 leu, 2 lei sau chiar mai mult pentru a cumpăra produsele realizate de elevi.

La Târgul lui Moş Nicolae au participat primarul Morar Costan, deputatul Cornel Itu, dar şi numeroşi consilieri locali, care au cumpărat de la fiecare tarabă câte ceva. În total, la Târgul lui Moș Nicolae, s-au strâns 11.200 de lei, bani care vor fi donați cazurilor caritabile alese.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More