Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Târgul Mărțișorului” la Dej. Elevii au vândut mărțișoare în scop caritabil – FOTO/VIDEO

2 46

someseanul-Targul Martisorului Dej 2015 (1)

Sute de elevi, profesori, părinți, dar și simpli dejeni au participat azi la a treia ediție a ”Târgului Mărțișorului”, eveniment caritabil care se desfășoară la Dej cu scopul de a strânge fonduri pentru diverse cauze umanitare.

De această dată, ”Târgul Mărțișorului” a fost dedicat în întregime paramedicului dejean Florin Benea, fiind inclus în cadrul campaniei ”Salvatorii merită și ei salvați” inițiată de SMURD Cluj și ISU Cluj.

În cadrul evenimentului de azi, au fost scoase la vânzare mii de mărțișoare create de către elevii școlilor dejene și ai instituțiilor de învățământ din zona Dejului.

”Sunt fericită că se întâmplă a treia ediție a Târgului Mărțișorului, un eveniment caritabil care presupune întâlnirea a peste 20 de școli din Municipiul Dej și comunele limitrofe. Copiii au confecționat mărțișoare pe care le vând pentru a aduna niște bănuți, care vor fi donați paramedicului Benea Florin”, a declarat pentru Someșeanul.ro Laura Boian, director al Școlii Gimnaziale Speciale Dej, coordonatoarea proiectului.

Mărțișoarele s-au vândut ca pâinea caldă, dejenii alegând să contribuie la această campanie cu scop umanitar prin achiziționarea de produse hand-made. Toate încasările obținute în urma acestei acțiuni urmează să fie direcționate către paramedicul SMURD Florin Benea.

Târgul mărțișorului este la a treia ediție și este, de asemenea, un proiect educativ, inclus în acest an în calendarul proiectelor educative județene, ceea ce înseamnă foarte mult pentru noi dejenii. Mă bucur că astăzi este foarte multă lume prezentă, de asemenea că timpul s-a aranjat și că noi putem să fim fericiți și să vindem mărțișoare”, a mai menționat Laura Boian.

Proiectul ”Târgul Mărțișorului” a fost inițiat în urmă cu trei ani de Anca Păltinean (Pașca) și Laura Boian, și a beneficiat și în acest an de sprijinul primarului Costan Morar și a deputatului Cornel Itu, fiind coordonat de Școala Gimnazială Specială Dej.

Alături de această instituție de învățământ s-au adunat și în acest an sute de elevi, de la mai multe licee, școli și grădinițe din Dej și împrejurimi.

Astfel, parteneri la ”Târgul mărțișorului” au fost Școala Gimnazială nr. 1 Dej, Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic ”Someș”, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Vad, Școala Gimnazială Cuzdrioara, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Nireș, Școala Gimnazială Unguraș, Grădinița ”Lumea piticilor”, Grădinița ”Piticot”, Grădinița ”Junior”, Grădinița ”Arlechino”, Grădinița ”Paradisul piticilor” și Clubul Copiilor Dej.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=887812714614830&id=467241263338646&aid=1073741932

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Marius spune

    Cam slăbuț anul acesta…

  2. omg spune

    Martisoare pentru un deputat?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More