Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Târgul ”Produs de Cluj” ajunge la Dej la a cincea ediție

0 55

Caravana Târgului Produs de Cluj ajunge pentru a cincea oară la Dej, la sfârșitul acestei săptămâni. Organizat de Asociația Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, târgul va reuni aproximativ 80 de expozanți.

Această ediție a târgului poate fi considerată una aniversară, ea desfășurându-se  la cinci ani de la primul eveniment expozițional organizat de Asociație, dar și la a 55-a manifestare de profil. În cele trei zile, respectiv între 17 și 19 iunie, când se vor afla în Piața Bobâlna din Dej, micii întreprinzători vor oferi vizitatorilor produse alimentare și de artizanat realizate chiar de ei.

Astfel, dejenii vor putea cumpăra dulcețuri, gemuri, sucuri naturale, dulciuri de casă, miere de albine și produse apicole, vinuri și uleiuri presate la rece. Nu vor lipsi nici brânzeturile și produse din carne, fabricate după rețete tradiționale, sau produsele din lavandă. Pe lângă alimente, la târg vor fi expuse obiecte de artizanat, respectiv costume populare, sculpturi în lemn, jucării, bijuterii și suveniruri.

Micii vizitatori ai Târgului Produs de Cluj sunt așteptați la atelierul de sculptură în fructe și legume, la spectacolul de magie, dar și în parcul de distracții . Toți locuitorii Dejului sunt invitați să participe și la spectacolele folclorice oferite de organizatori, spectacole care se vor bucura de participarea unor artiști consacrați, dar și tinere talente din județul Cluj.

Evenimentul debutează vineri, 17 iunie, de la ora 16, cu spectacole folclorice susținute de ansamblurile ”Someșana” al Casei de Cultură Dej, ”Românașul” al UTCN Cluj, ”Jucăușii de pe Someș” al Școlii Al. Vaida Voivod Cluj și interpreții Dana Feherdi, Anca Suciu, Zina Doboș, Mihai și Gavril Vârva, interpreții elevi ai Școlii Populare de arte ”Tudor Jarda Cluj”, clasa Ana Strâmturean: Ana Maria Mihăilă, Adrian Răcășan, Andrei Bonțe, Ionuț Suciu, Mihaela Toșa, Ana Strâmturean, Florina Trif, Claudiu Moldovan, Mihaela Grindean, Raul Oltean, Marius Ciprian Pop.

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 13, are loc atelierul pentru copii de sculptură în fructe și legume, pentru ca de la ora 15:30 să înceapă spectacolele folclorice. Vor urca pe scena amplasată în Piața Bobâlna ansamblurile folclorice ”Mugurii Mintiului” din Mintiu Gherlii și ”Cununa Someșană” din Florești, Clubul vedetelor – ”Muguri de folclor” și interpreții: Ovidiu Ciubăncan, Mixandra Adriana Dan, Diana și Camelia Rodilă, Vlăduț Georgiu, Alexandru Blajan, Iulia Mesaroș, Dan Casiu Moldovan, Marius Bogdan, Mădălina Cupșa, Larisa grad, Camelia Tămaș, Ramona Haranguș, Grupul Izvoare, Lucia Potra, Dana Purcel, Mădălina Mârza, Oana Bozga Pintea, Felix Gălan, Ioan Dordoi și Sava Negrean Burdașcu.

afis produs de cluj dej 2016

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More