Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Târgul Produs de Cluj ajunge la Gherla

0 41

Între 14 și 16 octombrie la Gherla va avea loc ediția cu numărul 55 a târgului Produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal.

Evenimentul este organizat de Asociația Produs de Cluj, aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Gherla, și se va desfășura pe platoul autogării.

„Peste o lună, în noiembrie, vom aniversa şase ani de la înfiinţarea Asociaţiei Produs de Cluj, un proiect de suflet al meu. Acum vom organiza cel de-al 55-lea târg, ocazie cu care vom sărbători pământul și roadele sale. Invit pe această cale locuitorii municipiului Gherla, cei care întotdeauna au primit cu brațele și sufletele deschise ceea ce Clujul are mai bun de oferit, „Produsul de Cluj, să viziteze târgul pentru a sărbători împreună venirea toamnei şi bogăţia recoltei”, declară Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Așa cum se cuvine la o asemenea sărbătoare, aducem cu noi nu doar legume și fructe de sezon, tocmai potrivite pentru a finaliza murăturile și conservele pentru iarnă, dar și produse din carne, lapte ori miere de la hărnicuțele albine, uleiuri presate la rece și dulciuri de casă. Pentru doamne și domnișoare meșterii artizani pregătesc de zor bijuterii unicat, dar și neasemuite ii și cămăși tradiționale. Cei care vor vizita târgul vor putea achiziţiona şi dulceţuri, siropuri, murături, zacuscă, toate preparate după reţete vechi, păstrate de la bunici şi străbunici. Şi pentru că e vremea culesului, avem o surpriză pentru gherleni, respectiv o mustărie tradiţională, de unde vor putea gusta must proaspăt stors.

Nu va lipsi nici de această dată parcul de distracții, destinat nu doar celor mici, ci tuturor amatorilor de adrenalină, spectacolul de magie şi atelierul de sculptură în fructe şi legume. Toate acestea vor fi acompaniate de artiști și ansambluri populare clujene, îndrăgite și apreciate, așa cum se cuvine la o mare sărbătoare.

Nu ne mai lungim cu vorba, vă mai spunem doar atât: haideți la cel mai fain târg din Ardeal, Produs de Cluj! Merită și meritați toate cele mai bune de la noi, de la Cluj!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More