Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Târgul ,,Produs de Cluj” poposeşte în weekend la Zalău

0 59

Zeci de producători autohtoni îşi vor expune marfa cu specific tradiţional şi de artizanat, în cadrul târgului „Produs de Cluj”, care va avea loc la finalul acestei săptămâni la Zalău.

Evenimentul va avea loc pe platoul din faţa Prefecturii Sălaj, în perioada 22 –24 aprilie, în organizarea Asociaţiei „Produs de Cluj” şi Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Zalău.

Vineri, 22 aprilie, în cadrul târgului vor avea loc recitaluri folclorice, între orele 17:30 şi 22:00, cu un recital extraordinar Angela Rusu.

Sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 13.00, cei mici vor putea participa, timp de două ore, la un atelier de sculptură în fructe şi legume, iar între orele 17:30 şi 22:00 va avea loc un spectacol folcloric, cu un recital extraordinar susţinut de Marius Ciprian Pop.

Duminică, 24 aprilie, de la ora 12:00, va avea loc un spectacolul de magie „Hocus Pocus cu Iepurasul Oghi“ iar cu  începere de la ora 17:30 vor fi susţinute o serie de momente folclorice, care vor culmina cu recitalul Ovidiu Purdea Someş şi Vasile Coca.

Asociația “Produs de Cluj” a luat ființă la sfârșitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Agro Transilvania. Motivele care au determinat înfiinţarea organizaţiei au ţinut de dorinţa autorităţilor locale de a promova produsele, tradițiile și cultura populară din județul Cluj. În acelaşi timp, se avea în vedere promovarea excelenței în domeniul agriculturii, a meșteșugurilor tradiționale, în vederea creșterii competitivității în aceste domenii. Activitatea Asociației „Produs de Cluj” contribuie la dezvoltarea micilor întreprinzători, cu precădere a celor din mediului rural, și asigură reprezentarea producătorilor locali la nivel național şi internațional.

Evenimentele organizate de asociație sunt destinate tuturor producătorilor și meșterilor populari clujeni, mici producători păstrători ai tradițiilor populare și culinare clujene, creatori de costume populare, obiecte de artizanat, bijuterii, păpuși, suveniruri, dar și articole din piele. Alături de aceștia, la toate manifestările sunt prezenți producători clujeni de fructe și legume, uleiuri presate la rece, apicultori, dar și mici fermieri care aduc brânzeturi, produse de carne de porc, dulcețuri, turtă dulce, toate preparate în mod tradițional.

La evenimentele “Produs de Cluj”, nu lipsesc vinurile și sucurile naturale, precum și produsele de lavandă. Cele mai cunoscute branduri ale Clujului promovate prin intermediul Asociației “Produs de Cluj”, în cadrul târgurilor tradiționale sunt cartofii de Râșca, brânzeturile realizate la stânele din județ, sau ceapa roșie de Turda, mierea de albine din stupinele Clujului, uleiul presat la rece de la Luna, dulcețurile de Moldovenești şi Agârbiciu, sarea terapeutică de la Turda.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More