Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Târgul ”Produs de Cluj” revine la Gherla, în perioada 19-21 mai

0 165

Asociația Produs de Cluj în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Gherla, vă invită la a șasea ediție a târgului producătorilor şi meşteşugarilor ardeleni organizat de cele două instituţii la Gherla.

Târgul Produs de Cluj îşi propune să promoveze producătorii locali, artele şi meşteşugurile tradiţionale specifice Clujului, dar şi din restul Transilvaniei.

Desfășurat pe durata a trei zile, pe platoul Autogării, Târgul Produs de Cluj va reuni producători de alimente din carne fabricate după reţete originale, lactate, dulcețuri și sucuri naturale, miere de albine, ulei presat la rece, produse de patiserie și ciocolată de casă.

Alături de aceştia vor expune o serie de artizani care vor oferi vizitatorilor costume populare tradiționale din Transilvania, sculpturi în lemn și piatră, bijuterii hand made, produse pe bază de lavandă, săpunuri naturale, cosmetice bio, precum și obiecte realizate din sticlă, împletituri și articole de pielărie.

Cei care vor vizita târgul vor putea urmări spectacole de folclor susținute de îndrăgiţi artiști locali şi clujeni.

Pentru cei mici vor fi organizate momente speciale, respectiv un atelier de sculptură în fructe și legume, spectacol de păpuși, precum şi un parc de distracții.

Asociaţia Produs de Cluj a luat fiinţă la sfârşitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judeţean Cluj, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Agro Transilvania. Scopul declarat al acestei organizaţii este sprijinirea micilor meseriaşi şi producători locali insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri. De la înființare și până în prezent au fost organizate 37 de târguri, în orașele județului, dar şi la Bucureşti, Iaşi, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, și peste hotare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More