Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tăriceanu a demisionat de la conducerea Senatului. Meleşcanu, susţinut de PSD pentru preluarea funcţiei

0 54

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, în plenul Senatului, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca preia atribuţile de preşedinte al Senatului, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcţiei.

Senatorii au adoptat proiectul de hotărâre care prevede vacantarea funcţiei de preşedinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia în plen.

Proiectul pentru vacantarea poziţiei de preşedinte al Senatului a fost adoptat cu 89 de voturi „pentru”, nicio abţinere, niciun vot împotrivă. Cu toate acestea, senatorii nu au votat persoana care va fi succesorul lui Tăriceanu la şefia Senatului, urmând ca un vot să fie dat într-un plen viitor.

Totodată senatorii au decis ca Biroul permanent să rămână momentan în aceeaşi componenţă până va fi ales noul preşedinte al Senatului.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din funcţie. PNL a propus-o pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului.

Meleşcanu: Există şi reţineri foarte multe. Va trebui să mergem în Senat, să vedem care va fi votul

„A fost o decizie, am discutat şi în grupul senatorial, există şi reţineri foarte multe, va trebui sa mergem în Parlament, în Senat, să vedem care va fi votul. Nu toţi (colegii mă susţin pentru conducerea Senatului -n.r.)”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Îngrebat de ce a acceptat această ofertă din partea PSD, în condiţiile în care ALDE a ieşit de la guvernare, fostul ministru de Externe a replicat: „Cred că e o perioadă extrem de dificilă pentru România în care avem nevoie de stabilitate. Nu mă interesa funcţia de ministru. Eu sunt membru ALDE şi rămânem în Opoziţie”.

Chestionat ce anume l-a nemulţumit pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu a precizat că au fost poziţii în cadrul formaţiunii „potrivit cărora nu ar trebui să mai existe nicio relaţie cu PSD”.

„Din punctul meu de vedere, aşa cum am spus şi la discuţiile pe care le-am avut înainte de a adopta decizia de ieşire de la guvernare, eu am propus şi a fost aprobată ideea ca la nivel regional, judeţean organizaţiile noastre care colaborează cu PSD şi cu alte organizaţii să rămână pe acelaşi sistem şi în continuare, deci există şi un interes din punctul acesta de vedere”, a completat Meleşcanu.

Fostul ministru de Externe a precizat că nu s-a pus problema exvluderii sale din ALDE până în momentul de faţă.

„Nu s-a discutat (excluderea din ALDE). Eu cred că colegii vor realiza că e cea mai bună idee. Nu accept eu sprijinul, ei (PSD -n.r.) mi-au oferit. Cred sincer că e nevoie de stabilitate în România şi Parlamentul va avea un rol deosebit. Toată lumea are şanse, că eu nu ştiu la PSD, la liberali cum vor vota oamenii. Eu sper ca relaţia să nu se înrăutăţească, sper să ajut mult mai mult partidul din această poziţie. Nu cred că putem ajunge la această variantă (excludere n.r.)”, a conchis Teodor Meleşcanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More