Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tăriceanu, după ce a fost huiduit la Cluj: DNA a transformat România în cea mai coruptă ţară din Europa – VIDEO

0 719

După ce a fost huiduit la sosirea la sediul ALDE de la Cluj-Napoca, Tăriceanu a susținut că DNA a transformat România în cea mai coruptă ţară din Europa.

”La noi toată lumea a fost acuzată pe bandă, dosarele instrumentate la DNA pentru corupţie 90% sunt pe abuz în serviciu, infracţiune conexă corupţiei. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, că România a devenit cu ajutorul DNA ţara cea mai coruptă din Europa prin numărul de cazuri de corupţie raportate. Ei îşi imaginează toate grozăviile”, a spus Tăriceanu, la Cluj, într-o conferință de presă, potrivit hotnews.ro.

Despre modificarea Codurilor penale, șeful Senatului a spus că le-a explicat și colegilor liberali veniţi în România, care l-au întrebat dacă se modifică cele două coduri şi dacă sub 50.000 de euro se consideră că nu este furt.

„Le-am spus că nu este vorba despre sume furate, le-am explicat cum e cu abuzul în serviciu. Dacă urmare a unei decizii administrative, prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro se consideră că este o sancţiune administrativă, peste 50.000 e penală, dar nu e vorba de a fura. Între 2000 şi 2017 au fost 6700 de condamnări în România pe corupţie, ăsta este serviciul pe care DNA l-a făcut României, probabil că 90% dintre aceste condamnări nu ar fi avut loc dacă abuzul în serviciu nu era faptă de corupţie. E normal să ne uităm la modul cum sunt alcătuite codurile penale, cum sunt definite infracţiunile, să le aliniem la practica europeană. Dacă vrem să menţinem statutul poliţienesc, cu mentalitatea din anii 1950, şi să începem epurările politice, cum s-au întâmplat, spuneţi că asta e modelul pe care vrem să îl urmăm, de democraţie a la Putin şi poate vor zice unii că aşa le place. Eu, procuror şef DNA, aşa am învăţat de la tata care era procuror comunist că se face treaba”, a mai comentat liderul ALDE.

Tăriceanu a fost huiduit de oameni, aceștia scandând „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” și „Susţinătorii hoţilor nu au ce căuta la Cluj”.

La plecare, după ce Tăriceanu s-a urcat în mașină, protestatarii au devenit mai violenți, iar unul dintre ei i-a arătat semne obscene și a încercat să lovească autoturismul cu piciorul.

Jandarmii s-au repliat imediat și au făcut scut în urma lui Tăriceanu.

Protestatarul care a făcut semnele obscene și care a încercat să lovească maşina în care se afla Tăriceanu cu piciorul, a fost legitimat de jandarmi. După ce va fi analizat acest caz, urmează să se dispună măsurile legale împotriva protestatarului.

Vedeți în imaginile postate pe YouTube ce s-a petrecut la plecarea președintelui Senatului de la sediul din Cluj al ALDE!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More