Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tăriceanu o dă la întors, scoate ochii societății. El este pro UE, actuala președinție nu are nici un merit în parcursul european

0 57

Tăriceanu se bate cu pumnul în piept pentru parcursul european al României. În schimb, actuala președinție îți asumă meritele altora, spune el.

Călin Popescu Tăriceanu iese la rampă cu atacuri grosolane la adresa Președintelui României, însă, totodată, discursul său lovește, poate inconștient, în majoritatea societății civile.

Supărat foc pe actuala situație politică a țării, șeful ALDE, a dat drumul pe Facebook unei perorații care ar avea rolul de spălare a păcatelor de până acum. Tăriceanu susține sus și clar că el este un proeuropean și că datorită guvernelor din trecut, inclusiv cel pe care el l-a condus, România a devenit membră UE.

Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis şi-a făcut un cadou „instituţional”: şi-a convocat susţinătorii devotaţi pentru semnarea unui pact ilegitim şi imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează. În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician – creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european, a fost plantat de alţii în capul mesei, dar încearcă să-şi aroge acum meritele altora, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Atacul asupra președintelui a continuat cu lauda de sine și negația că el ori partidul său ar fi avut vreodată intenția de a părăsi spațiul european.

Alţii au făcut-o. Guvernele din perioada preşedintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO şi UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus şi să-şi croiască drum electoral pe banii alocaţi de noi Sibiului, capitală culturală europeană. Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al ţării stă strict în augusta sa persoană şi împrăştie, între două navete la Bruxelles şi un palton trântit nervos pe capota maşinii, minciuni toxice despre „cei care vor să scoată ţara din UE”, a mai notat liderul ALDE.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More