Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tarifele pentru transportul în comun la Dej se majorează din luna martie

0 856

Majorarea salariilor, creșterea prețurilor la combustibili, dar și alte majorări ale cheltuielilor companiei de transport public în comun la Dej, duc automat și la creșterea prețului unui bilet de călătorie.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii Consiliului Local Dej, reprezentanții societății Transurb, compania de transport public a Dejului, solicită majorarea tarifului pentru călătorie.

Astfel, conform proiectului de hotărâre, prețul unui bilet de o călătorie va fi majorat de la 1,75 lei cât este în prezent, la 2 lei începând cu 1 martie 2018, în ceea ce privește călătoriile cu autobuzul în interiorul orașului.

Totodată, prețul unui bilet de o călătorie cu autobuzul de la Dej la Pintic va costa 3,80 de lei, față de 3,30 de lei cât este în prezent.

În același timp se vor majora și prețurile abonamentelor nominale după cum urmează:

– 1 linie oraș de la 64 la 73 de lei
– 2 linii oraș de la 90 la 103 lei
– toate liniile oraș de la 116 la 132 lei
– abonament 14 zile 1 linie oraș de la 30 la 34 lei
– abonament 14 zile 2 linii oraș de la 40 la 43 de lei
– abonament 7 zile 1 linie oraș de la 15 la 17 lei
– abonament 7 zile 2 linii oraș de la 20 la 23 de lei.

Majorări se vor înregistra și în cazul abonamentelor nenominale, după cum urmează:

– 1 linie oraș de la 116 la 132 de lei
– 2 linii oraș de la 173 la 197 de lei
– toate liniile oraș de la 228 la 260 de lei.

Reprezentanții Transurb SA Dej motivează solicitarea de majorare a tarifelor la bilete și abonamente prin aceea că de la stabilirea actualului tarif s-au majorat atât salariile personalului angajat al companiei, cât și asigurările obligatorii, prețul combustibililor, al pieselor auto și al altor materiale necesare, ceea ce a dus la majorarea totală a cheltuielilor de exploatare.

Așadar, spun reprezentanții Transurb, actualul tarif nu mai poate suporta același preț și trebuie majorat pentru asigurarea funcționării companiei.

Menționăm faptul că tarifele expuse mai sus sunt cele propuse de către reprezentanții Transurb, acestea urmând să fie aprobate sau respinse, la aceeași valoare sau una modificată, în urma ședinței Consiliului Local Dej în care se va dezbate acest proiect de hotărâre.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More