Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tavan prăbușit la Căminul de bătrâni din Sighetu Marmației. Două persoane au ajuns la spital – FOTO

0 267

Incident grav în această dimineață la Căminul pentru persoane vârstnice din Sighetu Marmației. Tavanul clădirii s-a surpat, mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături.

Pompierii maramureșeni au fost solicitați în această dimineață să intervină la Căminul de bătrâni din localitatea maramureșeană Sighetu Marmației, unde tavanul unei încăperi s-a surpat și s-a prăbușit peste oameni.

La fața locului a intervenit un echipaj al Detașamentului de Pompieri din Sighet, dar și o ambulanță și polițiștii.

Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, fiind preluate de echipajele medicale și transportate la spital. Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 73 de ani, a fost scoasă de pompieri de sub dărâmături.

Cei doi vârstnici, rezidenţi ai instituţiei de ocrotire, au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul municipal din localitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, una dintre victime este în stare gravă.

„Tavanul care s-a surpat într-o încăpere a Căminului de Bătrâni din Sighetu Marmaţiei a rănit grav o persoană în vârstă de 73 de ani, iar o altă persoană în vârstă de 76 de ani a suferit traumatisme toracice. Cei doi răniţi au fost preluaţi de un echipaj al Ambulanţei Maramureş, respectiv un echipaj al SMURD şi transportaţi imediat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc Sighetu Marmaţiei”, a spus Oana Alex Gonczi, purtător de cuvânt al ISU Maramureș.

Potrivit sursei citate, o singură încăpere a fost afectată şi nu a fost necesară evacuarea întregului cămin.

”La ora 09:00 ne-au fost aduse 2 persoane de la căminul de persoane cu dizabilități, victime a unui traumatism prin strivire, un domn de 73 de ani cu un traumatism cranio-cerebral acut închis, probabil minor, care urmează să fie investigat în continuare,  se va face tomografie computerizată iar cel de-al doilea, un domn de 75 de ani, tot victimă a unui traumatism prin strivire prezentând un traumatism toracic. Și acesta va fi investigat tomografic pentru exculderea unor complicații traumatice intracraniene. Părerea mea este că amândoi sunt stabili urmând a fi externați în cursul zilei de astăzi”, a declarat Gelu Moyș, medic specialist CPU Sighet.

Autorităţile urmează să efectueze o anchetă privind incidentul, iar experţii în construcţii vor verifica dacă există vreun pericol ca tavanul să cedeze şi în alte încăperi ale clădirii.

În căminul aflat în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş sunt cazate aproximativ 100 de persoane care vor fi relocate în alte centre din Sighetu Marmaţiei, De altfel, o parte dintre acestea au fost deja mutate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More