Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taxă anuală suplimentară pentru proprietarii de domenii ”.ro”

3 40

click

Peste 700.000 de site-uri înregistrate în România ar putea fi nevoite să plătească o taxă anuală la stat. Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Comunicațiilor, proprietarii site-urilor vor plăti o taxă pentru reînnoirea dreptului de folosință a domeniului, deși l-au cumpărat definitiv.

„Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire a unui nume de domeniu «.ro» se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni”, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern privind înregistrarea domeniilor „.ro”, publicat de Ministerul pentru Societatea Informaţională, conform Ziarul Financiar.

Potrivit proiectului de act normativ, numele de domenii „.ro” sunt înregistrate pentru o perioadă determinată de mimin un an, care ulterior poate fi prelungită prin reînnoire. Perioada maximă pentru care se poate face înregistrarea sau reînnoirea unui nume de domeniu .ro este de doi ani.

„Poate fi înregistrant orice persoană fizică sau juridică cu condiţia să-şi asume responsabilitatea pentru utilizarea legală a numelui de domeniu şi să nu producă prin utilizarea numelui de domeniu prejudicii terţelor părţi. Responsabilitatea privind utilizarea numelor de domenii şi respectarea drepturilor de proprietate intelectuală aparţine înregistrantului. Numele de domenii nu pot fi înregistrate doar în scopul revânzării. Numele de domenii nu pot include expresii ofensatoare sau care să incite la săvârşirea unei infracţiuni. Regula de atribuire a numelor de domenii este «primul venit, primul servit»”, se mai spune în proiectul de act normativ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Mandrean Paul spune

  Luzerilor,de ce nu il laudati si acuma pe ITU al vostru?De ce nu ia pozitie gozerul?Ca ne-ati facut capul computer cu ITU al vostru si cu „populismele” lui de 2 bani.

  1. vasile spune

   bai muizta basista. ce ai fi vrut, sa-l trimitem pe benea in parlament, dadea dracului tara faliment. un domeniu .ro e ca un loc de parcare pentru care trebuie sa platesti. ciocu mic, acuma suntem noi la putere.

   1. vasile spune

    de aia l-am votat pe morar costan sa umblu prin zapada

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More