Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Taxa pe lăcomie” – 25% dintre angajații sistemului bancar pot rămâne fără loc de muncă

0 393

25% din angajații sistemului bancar ar putea fi concendiați din cauza aplicării infamei „taxe pe lăcomie”.

Anunț îngrijorător venit din partea președintelui Federației Sindicale din Asigurări și Bănci. Acesta a afirmat, notează cei de la Digi24, că 25% dintre angajații sistemului bancar sunt în pericol de a rămâne fără loc de muncă dacă „taxa pe lăcomie” rămâne în forma actuală.

Chiar dacă unele bănci au deja prevăzute în contracte un număr mai mare de salarii compensatorii decât cel minim impus prin contractual colectiv, este necesară o suplimentare în această situație specială. În cazul unor restructurări masive, în întregul sistem, va fi mult mai greu pentru cel disponibilizat să-și găsească loc de muncă la altă bancă, pentru că și aceasta face tot reduceri de personal. Mulți au rate la credite și nu le vor mai putea plăti, pentru că nu există garanția că-și vor putea găsi de muncă în altă parte după OUG 114”, este citat președintele FSAB de către cei de la Digi24.

De asemenea singur lucru sigur pentru angajații din sistemul bancar este faptul că aceste restructurări și concedieri sunt doar probabile până în luna martie, pentru că în luna respectivă se începe aplicarea taxei de lăcomie. Totuși nici președintele FSAB, nici cei de la Digi24 nu au explicat motivele clare pentru care această „taxă pe lăcomie” poate să ducă la aceste probabile concedieri masive din sistemul bancar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More