Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taxa pe lăcomie își pune amprenta pe energie

0 534

Energia românească este mult mai scumpă decât cea de import. Efectul „taxei pe lăcomie” a dus la un import record de energie chiar dacă hidrocentralele românești au capacitatea de a acoperi cererea de energie electrică.

Efectele „taxei pe lăcomie” încep să se întrevadă tot mai des. După declarațiile făcute de instituțiile bancare a fost rândul domeniului energetic. Astfel, conform Digi24, importurile de energie au atins sâmbătă seară un record căci 1.934 de megawaţi a importat România la ora 18:15, potrivit datelor Transelectrica.

Lucrul acest este pe atât de straniu pe cât România ar fi putut să folosească din energia produsă în ţară de hidrocentrale, energie suficientă pentru a acoperi cererea. Totuși ciudățenia a fost favorizată de faptul că importurile sunt mult mai ieftine decât propria noastră energie a cărei preț a urcat odată cu intrarea în vigoare a „taxei pe lăcomie”.

Prețul tranzacționat vineri pentru energia livrată sâmbătă la ora 18:15 a atins maximul ultimilor doi ani, de 650 lei pe megawat oră. La aceeaşi oră, consumul a fost de aproape 8.800 de megawaţi, sub maximele anului, iar producţia de peste 6.800 de megawaţi, au conchis jurnaliștii Digi24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More