Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taxa pe lăcomie lovește în Pilonul II de pensii. S-au pierdut 330 de milioane de euro

0 224

Pilonul II de pensii a fost grav afectat de noile măsuri fiscale anunțate de ministrul Finanțelor. S-ar fi pierdut într-o singură zi 330 de milioane de euro.

Noile reglementări anunțate de către ministrul Teodorovici au creat haos ieri în peisajul financiar al României. Bursa de Valori București a înregistrat o scădere drastică, iar printre victimele viitoarei taxe pe lăcomie se află și Pilonul II de pensii.

Așadar Ziarul Financiar a notat ieri că Pilonul II de pensii a pierdut ieri 330 de milioane de euro prin deprecierea bruscă a acțiunilor. La acest pilon cotizează 7,2 milioane de români, persoane care acum sunt tentate să-și retragă sumele economisite. Totuși experții financiar avertizează că retragerea contribuțiilor nu ar fi tocmai benefică fiindcă ar duce la prăbușirea totală a Pilonului II de pensii.

„Măsurile propuse de proiectul de OUG pentru Pilonul II de pensii private desfiinţează de facto acest sistem de economisire a populaţiei pentru vârsta pensionării, cu efecte devastatoare asupra veniturilor viitoare ale românilor, asupra pieţei de capital, întregului sector financiar şi economiei româneşti în ansamblul ei”, avertizează Asociaţia Pentru Pensiile Administrate Private.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More