Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taxă pentru vizitatori la Cluj-Napoca

2 3.205

O taxă specială pentru turism a intrat în vigoare de la 1 ianuarie în Cluj-Napoca. Taxa se regăsește în prețurile practicate de majoritatea hotelurilor de pe raza orașului transilvănean.

O taxă specială pentru turism și-a intrat în drepturi de la 1 ianuarie în municipiul Cluj-Napoca, anunță ziarul Adevărul. Astfel turiştii plătesc o taxă al cărei țel este îmbunătăţirea promovării orașului. Taxa în sine este de fapt inclusă în prețurile celor mai multe hoteluri din Cluj-Napoca și este vorba despre o valoare de 1% adăugată prețului de cazare.

Această decizie a fost luată în ultima şedinţă a anului trecut de consilierii locali la solicitarea „printr-o scrisoare deschisă a mai multor reprezentaţi ai industriei hoteliere din Cluj-Napoca”, notează tot cei de la Adevărul. De asemenea această taxă pentru turism este aplicată și în alte orașe din Europa, așadar fenomenul acestei taxări nu este unul ieșit din comun.

Scopul taxei este mai ales formarea unui fond de investiții pentru promovarea orașului dar şi pentru crearea unor servicii ce se vor adresa turiştilor. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Troty spune

    O taxa pentru a vizita un oras in care NU ai ce vizita! Orasul „cel bogat” trebuie sa mai scoata un ban de undeva…foamea e mare la Cluj. Toate putorile trebuie sa castige!

    1. Vasile spune

      Deși sunt clujean, din păcate, sunt de acord cu tine, Troty. Această taxă e un alt fel de-a fura.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More