Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taxele și impozitele locale pentru 2018, stabilite în ședința de miercuri a Consiliului Local Dej

0 735

Consilierii locali dejeni sunt convocați miercuri, 13 decembrie, de la ora 15, la ultima ședință ordinară a acestui an.

Printre proiectele de hotărâre ce vor fi supuse dezbaterii și votului consilierilor locali dejeni în cadrul ședinței ordinare pentru luna decembrie se află și stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2018.

Potrivit proiectului de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2018, prevederile sunt aceleași ca anul trecut:

”Majorarea  impozitelor la clădiri, teren şi mijloace de transport in conformitate cu prevederile art. 489 din Codul Fiscal,   potrivit căreia nivelul impozitelor şi taxelor locale prevăzute în prezentul titlu poate fi majorat anual  de consiliile locale cu până la 50%,pentru anul 2017  propunem:

-Majorarea cu 0% a impozitului /taxă pe clădiri la persoane fizice,calculat conform prevederilor Legii 227/2015 Cod fiscal.

            -Majorarea cu 0 % a impozitului/taxă pe clădiri la persoanele juridice ,calculat conform prevederilor Legii 227/2015.

            -Majorarea cu 0 % impozitului/taxei pe teren la persoane fizice,calculat conform prevederilor Legii 227/2015.

            -Majorarea cu 0 % impozitului/taxei pe teren la persoane juridice ,calculat conform prevederilor Legii 227/2015.

-Majorarea cu 0% a impozitului pe mijloacele de transport  la persoane fizice,calculat conform prevederilor Legii 227/2015.

            -Majorarea cu 0 % a impozitului pe mijloacele de transport la persoanele juridice ,calculat conform prevederilor Legii 227/2015.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% prevăzută la art. 462 (2), la art.467 (2) şi la art. 472 (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.”

Consiliul local majorează impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan.

Criteriile de încadrare în categoria clădirilor şi terenurilor prevăzute la aliniatul precedent se adoptă prin hotărâre a consiliului local,  conform elementelor de identificare potrivit nomenclaturii stradale și au caracter individual.

Tot în această ședință se va discuta și proiectul privind aprobarea înființării ECO URBAN DEJ S.A. având ca unic acționar Municipiul Dej.

ORDINE DE ZI:

                   

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea reducerii/scutirii de la plata impozitului pe clădire și teren pentru Asociația Viitorul Copiilor Ramsau Dej.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor și terenurilor neîngrjite situate în intravilanul Municipiului Dej.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea inființării ECO URBAN DEJ S.A. avand ca unic actionar Municipiul Dej.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii Contractelor de închiriere pentru ocuparea domeniului public și privat, care expiră pe parcursul anului 2018.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea inscrierii în C.F. a bunurilor aparținând domeniului public al Municipiului Dej, conform Anexei.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui acord de reabilitare drumuri necesar la faza P.U.Z./DTAC pentru obiectivul de investitie ”Exploatare minieră de sare gemă din perimetrul Nireș, incinta de suprafață” acord solicitat de Consiliul Judetean, beneficiar investitie S.C. SALZBERGWERK RESSOURCEN UND INVESTITIONEN S.R.L.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completarea Anexelor 1 și 2 la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 131/2017 privind darea în administrarea unităților de învățământ preuniversitar a bunurilor imobile, proprietate publică a Municipiului Dej, in care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ preuniversitar.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Inventarului Bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Dej, cu modificările și completările care au apărut în structura acestuia până la data de 31 octombrie 2017, conform Anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej pe anul 2017.
 11. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More