Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taximetriștii clujeni au fost ținta unei acțiuni a poliției

0 43
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto:Arhiva Someseanul.ro

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Biroul Rutier şi Serviciul Rutier Cluj, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei Locale, inspectori din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi specialişti ai Registrului Auto Român, au efectuat miercuri o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim de taxi.

Cu ocazia controalelor efectuate, la nivelul judeţului Cluj au fost verificate 202 autovehicule de transport în regim de taxi.

Poliţiştii au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 89 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În municipiul Cluj-Napoca, cu ocazia verificărilor au fost aplicate 49 sancţiuni contravenţionale, astfel: 3 pentru lipsă atestat taxi, 2 pentru anvelope necorespunzătoare, 3 pentru noxe peste limita legală admisă, 9 pentru lipsă acte, 26 pentru oprire neregulamentară, 4 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 1 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 1 altă contravenţie.
Totodată, în timpul desfăşurării acţiunilor, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More