Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Taximetriștii din Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, controlați de polițiștii clujeni

0 56

În urma unei acţiuni a poliţiştilor de transporturi, a fost depistat un taximetrist care fi înşelat un client, prin inducerea acestuia în eroare cu privire la preţul cursei efectuate.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliţie Transporturi Aeriene, împreună cu poliţişti locali din cadrul Serviciului de Inspecţie Comercială, au acţionat, în zona Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pentru respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie.
Acţiunea a vizat verificarea respectării regulilor de tarifare de către taximetrişti, în vederea înregistrării corecte a contravalorii curselor efectuate.

În acest context, au fost verificate peste 40 de taximetre, pentru neregulile depistate fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.000 de lei. Au fost identificate nerespectări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi a H.C.L. 109/2010.

De asemenea, poliţiştii au identificat un taximetrist care ar fi indus în eroare un client în privinţa sumei pe care o avea de achitat pentru transport. Bărbatul ar fi pornit aparatul de taxare înainte ca clientul să apeleze la serviciile acestuia.

Astfel, la destinaţie i-ar fi eliberat un bon fiscal în care figura inclusiv o staţionare de circa 60 de minute.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More