Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Te doare mintea! Perle de toamnă la bacalaureatul picaților

0 110

perle la examenul de bacalaureat

Peste 55.000 de elevi din întreaga țară au susținut la începutul acestei săptămâni proba scrisă a bacalaureatului la limba și literatura română. Ca la fiecare sesiune a acestui examen, perlele elevilor au făcut deliciul celor care au corectat lucrările.

„Literatura universală ne ajută să aflăm poveştile de dragoste dintre conducătorii altor popoare. Vedem cu cine au fost făcuţi copiii de regi sau de împăraţi şi poate aflăm că suntem cumva rude cu ei şi primim o moştenire”, speră un licean.

„De exemplu la mine în clasă este important să comunicăm între noi mai ales atunci când la mai multi băieţi ne place de o sigură fată. Ca să nu iasă cu scandal mai bine vorbim între noi, ca o echipă şi o lăsăm pe ea sa aleagă”, a spus licean despre importanţa comunicării pentru succesul muncii în echipa.

Caragiale şi Slavici i-au încurcat rău la română.Pentru o tânără care a terminat liceul în urma cu 2 luni „Budulea Taichii”, nuvela lui Ioan Slavici este ca o poveste SF. N-a auzit de ea. Dovada ca nici nu a putut sa-i pronunţe numele: „Am avut ceva ce nici nu ştiu cum se cheamă, Badi Taileu, nu ştiu”.

Citiți și: Varianta opt la proba scrisă a bacalaureatului la limba română

Greu de înţeles s-a dovedit şi Caragiale. Chiar dacă mulţi au auzit de comedia „O scrisoare pierdută”, puţini au fost cei care au şi citit-o: „Relaţia dintre personaje este clar una amoroasă şi, chiar dacă ei vor să se iubească pe ascuns, până la urma adevărul iese la iveală. Aşa se întâmplă şi în viaţa reală cu amanţii”, a scris un tânăr.

„În piesa «O scrisoare pierdută» autorul prevestea parcă situaţiile care se întâmplă în zilele noastre când postaşii fug cu banii, doar că cel de atunci a pierdut scrisoarea”, a scris o absolventă de liceu.

Punctul pe i l-a pus un candidat conectat la tehnologie: „Dacă ar fi trăit acum Caragiale nu ar mai fi avut despre ce să scrie pentru că acum noi nu mai scriem scrisori ca să se piardă, comunicam prin internet şi whatsApp 🙂 ”.

Sursa: Libertatea

Alte perle de senzație:

„O noapte furtunoasă” este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită”

„Comunicarea în echipă nu e când cel mai tare antrenor Reghecamf dă ordin ceva şi pe stadion fuge ăia amboulea. Vorba ceia: Dacă comunicare nu e ce dracu e?”

„Dimensiunea temporală e atunci când nu simţi cum zboară timpul. Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău, mie îmi zboară rapid că uite că sa şi dus vara asta şi încep ploile”

„Ieu cred că Harapalb îi o comedie că cine mai crede că ursu din pădure are salăţi când să ştie că urşii coboară să mănânce la tomberoane şi să se joace cu turiştii”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More