Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țeapă de 11.000 de lei pentru o băimăreancă

1 47

inselaciune telefon

O femeie de 75 de ani din Baia Mare a căzut în plasa escrocilor, aceasta fiind înșelată cu suma de 11.000 de lei. Tehnica folosită a fost cea a premiilor fictive anunțate prin telefon.

O băimăreancă în vârstă de 75 de ani a sesizat ieri poliţia că a fost victima unei înşelăciuni. Ea a declarat că în data de 02 septembrie a.c., între orele 14.00 – 17.00 a fost contactată telefonic de mai multe ori de o persoană care s-a recomandat a fi angajata unei instituţii. Aceasta i-a spus că a câştigat un premiu de 37.300 de lei iar pentru a intra în posesia lui trebuie să depună într-un cont 11.000 de lei pe numele Ion Biju Costache din Bucureşti.

Autoarea a precizat că suma de 11000 de lei reprezintă contravaloarea întocmirii actelor necesare ridicării premiului. Fără să bănuiască faptul că ar putea fi vorba de o înşelăciune, femeia a depus banii în cont iar a doua zi, când şi-a dat seama că a fost victima unei infracţiuni, a anunţat poliţia.

Prin acest mod de operare au fost înşelaţi mai mulţi maramureşeni în ultima perioadă de timp. Recomandările poliţiştilor, pentru a nu deveni victime ale escrocilor, sunt de a nu da curs indicaţiilor primite la telefon de la persoane care vă sună şi vă anunţă că aţi câştigat un premiu substanţial, întrucât de fiecare dată la celălalt capăt al firului este un  infractor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More