Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țeapă de miliarde. Criptomoneda Squid Game, s-a prăbușit la zero după ce a fost 2.800 de dolari

1 1.076

O criptomonedă numită după popularul serial Squid Game al Netflix s-a prăbuşit la zero după o creştere ameţitoare înregistrată săptămâna trecută, la aproape 2.800 de dolari pe unitate. Lansată în urmă cu o săptămână, moneda a crescut de mii de ori în timp record, pentru ca acum să nu mai valoreze aproape nimic, existând bănuiala că dezvoltatorii acesteia au furat banii.

Squid s-a promovat drept o criptomonedă „play-to-earn”, adică o monedă virtuală de care ai nevoie ca să poți juca un joc online. Jocul inspirat de serialul de succes Netflix urma să fie lansat în noiembrie. Totodată, în joc s-ar fi putut câștiga criptomonede Squid. Teoretic, aceste criptomonede ar fi trebuit să poată fi schimbate în monede naționale sau alte criptomonede.

Cu toate acestea, oamenii care au cumpărat criptomonede au descoperit ulterior că nu le pot vinde.

O astfel de înșelătorie poartă denumirea de „rug pull” – când promoterul unei criptomonede atrage investitori, apoi oprește activitatea de tranzacționare și fuge cu banii obținuți din vânzări. Creatorii monedei virtuale Squid au obținut aproape 3,38 milioane de dolari, scrie site-ul de tehnologie Gizmodo.

Marțea trecută, Squid se vindea cu 1 cent pe unitate. Duminică, prețul a sărit la 38 de dolari. Luni a crescut la 90 de dolari pe unitate și a continuat să crească marți dimineață până la 2,856 de dolari. Acum, valoarea monede a scăzut cu 99,99%, la 0,003 cenți pe unitate, potrivit site-ului de analiză CoinMarketCap.

Coindesk a relatat că o adresă digitală a renunţat la squid şi a încasat milioane de dolari într-o retragere maliţioasă în care dezvoltatorii monedei respective abandonează un proiect şi fug cu banii investitorilor.

Site-ul Squid era offline marți, iar contul său de Twitter era ”restricţionat temporar” din cauza activităţii neobişnuite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Retea de socializare spune

    Volatilitatea criptomonedelor combinata cu naivitatea si dorinta de imbogatire a multora, rezulta in tepe de genul. Cineva si-a asigurat pensia anticipat pe spinarea naivilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More