Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țeapă de peste 3,5 miliarde. O femeie din Bistrița-Năsăud a plătit o falsă stareță pentru rugăciuni și dezlegări

0 362

Nu mai puțin de 354 de mii de lei, adică peste 3,5 miliarde de lei vechi, a plătit o femeie din Prundu Bârgăului unei persoane care se dădea drept maică stareță. Totul pentru niște rugăciuni și dezlegări. Asta până când falsa stareță nu a mai răspuns la telefon.

În urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, a fost identificată o femeie de 30 de ani, din Ploiești, județul Prahova, bănuită de comiterea unor înșelăciuni.

Ieri, la locuința femeii a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor și recuperării prejudiciului mai multe carduri bancare.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 26 august-21 octombrie 2021, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv pretinzând că este maică stareță în cadrul unei mănăstiri, i-ar fi solicitat unei femei de 28 de ani, din Prundu Bârgăului să plătească, în 25 de tranșe, suma totală de 354.100 lei. Banii reprezentau plata unor rugăciuni și dezlegări, iar după un timp, femeia din Prahova nu ar mai fi răspuns la telefon.

Femeia a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri, față de aceasta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, va fi prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More