Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Tehnici de pescuit subacvatic, pentru a prinde specii diferite de pești

0 182

Românii practică pescuitul în special pentru a se relaxa și a se bucura de tipul petrecut în natură. Ei folosesc anumite metode de pescuit și aleg de obicei lansete de înaltă calitate, care se potrivesc cel mai bine cu tehnica aleasă.

În anumite perioade din an, de exemplu când este sezonul de pescuit la păstrăv, râurile și cursurile de apă devin noroioase și deci nu se mai poate vorbi despre confort la pescuit. Și totuși pescarii se bucură de această activitate, ei folosesc cele mai bune tehnici pentru a prinde păstrăvi mari, folosind de exemplu momeala artificială, precum Powerbait.

Păstrăvul este favoritul pescarilor din toate timpurile; există numeroase povești amuzante și emoționante despre pescari ce și-au testat abilitățile în prinderea acestei specii de pești. Cel mai interesant pentru ei este păstrăvul curcubeu, care ar fi fost asemănat puțin cu somonul de Pacific.

Cei care se amuză pe seama lor, trebuie să știe că de fapt ratează o experiență frumoasă, trăită cu adevărat de pescari. Uneori experiența este și mai palpitantă când este asociată cu o ambarcațiune de pescuit, cum poți vedea în mod frecvent pe canalele din Delta Dunării, mai ales la pescuit de pești răpitori.

Pescuitul este o activitate plină de distracție, așa că cei care au timp suficient, ar trebui să profite din plin de ea. Dacă sunteți interesați și de alte tehnici de pescuit, puteți afla despre ele în cele ce urmează, acestea fiind folosite în mod frecvent de pescarii amatori sau cu experiență din țara noastră.

Pescuit în larg

Pescuitul în larg a devenit foarte popular în ziua de azi, pentru că oferă posibilitatea de a utiliza o gamă variată de tehnici și de a prinde multe specii diferite de pești. Mulți români au obiceiul să pescuiască la țărm, la mare, mai ales că acesta este unul dintre cele mai accesibile tipuri de pescuit în apă sărată.

Pescuitul la țărm este de fapt pescuitul în apă sărată, foarte aproape de mal, la adâncimi de cel mult 30 de metri. Unii pescari caută zone prielnice în port, la diguri sau în lacuri cu apă sărată. Echipamentul de pescuit poate varia foarte mult, el se alege în funcție de varietatea peștilor țintă și tehnica aplicată.

Pescuit la feeder

În acest caz, cea mai simplă este montura cu plumb picătură, folosită de foarte mulți pescari. Plumbul este pentru lanseuri lungi și are forma unei picături de apă – o formă aerodinamică și hidrodinamică. Baza picăturii se înfige în nămol, iar astfel vârtejul va fi la suprafața mâlului.

Prin această tehnică de pescuit se prind diferite specii de pești – roșioară, plătică, caras, etc. Pentru ape curgătoare se folosește frecvent montura coșuleț feeder, care are 30-40 g și cârlige cu spin pentru momeală, de număr 8 sau 10. 

Pescuit plantat

În procesul de pescuit, unii pescari folosesc o barcă gonflabilă (care poate fi uneori un lucru indispensabil pe întinderile mari de ape), în timp ce alții preferă un navomodel (bărcuță) pentru plantat, cum sunt cele de aici

Bărcuțele de plantat cu momeală sunt rapide și ușor de manevrat, unii pescari spun despre ele că ar fi mult mai eficiente la pescuit decât o lansetă foarte performantă. Cu ajutorul lor, pescarii lasă momeala și montura exact în locul de pescuit stabilit, unde consideră că ar avea șanse de a prinde capturi de pești mult mai mari.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More