Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tehnologia GOAL LINE, folosită în premieră la Cupa Mondială din Brazilia

0 51

goal line cm 2014

O tehnologie de ultima generație, prin care arbitrul unui meci este anunțat dacă s-a marcat un gol valabil, dacă mingea a trecut de linia porții, va fi folosită în premieră la Cupa Mondială din Brazilia.

FIFA a decis să introducă această tyehnologie pentru prima dată la un campionat mondial, după discuțiile aprinse de la ediția precedentă, când lui Frank Lampard i-a fost anulat un gol perfect valabil împotriva Germaniei.

Reprezentanţii firmei germane care au pus la punct sistemul l-au prezentat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Sistemul foloseşte 14 camere de luat vederi, am plasate pe cele două porți, iar arbitrii vor fi atenţionaţi imediat pe un ceas de mână dacă mingea a depăşit sau nu linia porţii.

În momentul în care mingea trece de linia porții cu întreaga circumferință, arbitrul central este anunțat de acest lucru pe ecranul ceasului digital purtat la mână. Mesajul primit este unul simplu: „GOAL”. De asemenea, ceasul vibrează în momentul în care transmite informația respectivă.

„Nu vom intra în detalii tehnice, dar vă spun un singur lucru: sistemul funcționează de minune. Vă veți convinge de acest lucru la Campionatul Mondial. Pe fiecare poartă sunt montate câte 7 camere, ele transmit prin fibră optică datele, care sunt analizate, iar arbitrul este informat în maxim o secundă”, au declarat reprezentanții firmei germane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More