Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

TelVerde antisuicid lansat la Cluj. Se caută voluntari

0 47

telverde-antisuicid-telefon

Alianța Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) a lansat o linie telefonică de tip TelVerde, prin intermediul căreia oferă consultanţă persoanelor aflate în criză. Numărul de TelVerde 0800.801.200 e cuprins în proiectul “La un apel distanţă, de speranţă”, realizat cu sprijinul Primǎriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Linia telefonică este apelabilă gratuit din orice reţea, în intervalul orar 19.00 – 07.00 şi este operată de membrii ARPS, coordonaţi de preşedintele asociaţiei, prof. dr. Doina Cosman.

Proiectul îşi propune să vină în sprijinul comunităţii locale, care se confruntă în ultima perioadă cu un număr tot mai mare de cazuri de suicid, şi a obţinut de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca o finanţare în valoare de 30.000 lei.

„Pentru a putea extinde perioada de operare a acestei linii telefonice, ARPS organizează săptămânal cursuri de pregătire a voluntarilor, cinci persoane fiind selectate în urma sesiunii de înscriere a CV-urilor care a avut loc în cursul lunii aprilie, la care se adaugă opt masteranzi ai Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Proiectul îşi propune să vină în sprijinul comunităţii locale, care se confruntă în ultima perioadă cu un număr tot mai mare de cazuri de suicid, şi a obţinut de la bugetul local al Municipiului Cluj-Napoca o finanţare în valoare de 30.000 lei”, se arată într-un comunicat al ARPS.

Persoanele interesate sǎ devină voluntari ARPS, operatori ai acestui TelVerde, pot trimite un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa arps@antisuicid.com.

Asociaţia Românǎ de Prevenţie a Suicidului a fost înfiinţată în anul 2010, cu scopul de „a crea un loc de convergenţă, care să permită participanţilor săi voluntari, respectiv cadrelor medicale de specialitate, instituţiilor sau organizaţiilor interesate, desfăşurarea de activităţi şi luarea de decizii privind menţinerea şi promovarea calităţii vieţii prin prevenirea suicidului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More