Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Temnița-i temniță, nu Centru SPA pentru principese și prințișori din politica românească

1 55

Apar tot mai multe cazuri în care diverse personaje din politică sau din lumea înaltă a afacerilor intră după gratii, pentru diversele nelegiuiri comise, și care apoi se plâng pe toate canalele de condițiile din închisori.

Ba că e friguț, ba că nu e apă caldă la discreție, ba că pute, ba că e mizerie sau că n-au condiții.

Obișnuiți să trăiască în puf, să li se pună totul pe tavă și să-și ducă viața în cele mai bune condiții, tocmai de pe urma meleoanelor de euroi șparlite prin nelegiuirile comise, prințișorii și prințesucăle din lumea politică se trezesc (Doamne-ți mulțam!) după gratii.

Odată ajunși aici, li se taie accesul la lux și viață îmbelșugată, iar acest lucru îi supără la culme.

Este și cazul ”principesei” Monica Iacob Ridzi, care a creat o întreagă tevatură pe tema condițiilor din închisoare. S-a declanșat chiar o anchetă făcută de Avocatul Poporului la Secția exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla, locul unde fosta ministru Iacob Ridzi și-a petrecut câteva zile din condamnarea la 5 ani de închisoare dată în 16 februarie de magistrații Curții Supreme.

Iar acuzele că pereții ar fi scrijeliți cu sânge, iar în camera de detenție sunt urme de fecale, nu se confirmă, după ce Administrația Națională a Penitenciarelor a dat publicității imagini cu exact camera în care a stat Monicuța.

O cameră care nu seamănă deloc cu ceea ce ne-am închipui noi, oamenii normali, că arată o celulă la închisoare (foto sus). O cameră pe care o mare parte din populația României, mai ales din mediul rural, o consideră cameră de lux, având în vedere condițiile în care-și duc traiul sute de mii de români la țară.

Și totuși, Monicuța se plânge. Ar fi vrut, bag sama, să fi avut temopane, smart-TV-uri, internet la discreție, cadă de baie cu hidromasaj, roomservice și altele asemenea condiții în care fundulețul ei princiar a fost obișnuit să se scalde.

În aceeași oală, intră o altă principesă, cea mai prințesucă blondă a politicii românești. Că și Elena Udrea s-a bocit pe unde a mai putut că a dispus de condiții ”îngrozitoare” în arestul Poliției Capitalei. Condiții asemănătoare, totuși cu cele de la Cluj. Că avea veceu turcesc (de parcă i-ar fi fost greu să nimerească gaura), că era curent pentru că nu se închide bine geamul, că nu dispunea de uscător de păr (!), că gratiile nu sunt proaspăt vopsite, sau că mobilierul este șubred.

Păi e pușcărie, fă Eleno, nu-i centru SPA și nici hotel prin buricul Parisului. Ce-ai fi vrut? Coafor la parter, piscină la subsol și centru SPA la etaj?

Un alt lucru pentru care se plâng pușcăriabilii ăștia simandicoși este faptul că este frig în închisori. Fostul primar al Clujul, Sorin Apostu, a câștigat chiar și un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe această temă, după ce s-a văietat că a înghețat de frig în închisoarea de la Gherla. Adicătelea a înghețat pentru că în celule erau 15-17 grade și nu 22 de grade cum ar fi vrut fizicul lui sensibil de politician.

Păi, băi Sorinele primaru’ minune, sunt mii de oameni doar în Cluj care nu-și permit mai mult de 18-20 de grade în casă pe timpul iernii, și ăia, vorba ceea sunt la casa lor, nu la pușcărie. Pentru că astea-s condițiile de trai. Și mai sunt alte zeci de mii de oameni în toată țara asta, care nu au niciun gram de căldură în case pe timpul iernii. Pentru că nu-și permit!  Și vii tu acuma că ți-e friguț și-ți curg mucușorii, că n-ai avut 22 de grade în celulă! Ai naibii pretențioși mai sunteți.

Și uite așa s-a ajuns ca Administrația Națională a Penitenciarelor să demonstreze în dese rânduri că cele acuzate nu se confirmă, că în pușcării sunt condiții mai bune decât au mulți români la casele lor sărăcăcioase, de mai că-ți vine să-ți iei concediu pentru un sejur la temință decât unul în Grecia pe banii tăi.

Acum se trezesc și cei de la București să tomnească temopane în celula Elenei Udrea, să-i pună și aer condiționat ca să nu mai sufere de frig, sărăcuța, și uite așa ajung ăia în temință să trăiască mult mai bine PE BANII STATULUI decât majoritatea muncitorilor români care abia-și împart salariul să-și plătească utilitățile minime și să le mai rămână și de-o bucată de pâine.

Asta într-o Românie în care până acum se cheltuie peste 2.500 de lei lunar pentru întreținerea unui deținut, pensia minimă este de 350 de lei, iar alocația copiilor este de 42 de lei lunar.

O să ajungă ăștia micii să răspundă când o să fie întrebați ce vor să se facă atunci când vor fi mari: DEȚINUT!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. lupean.emilian spune

    Articol corect in foarte mare parte!Daca vor imobiliara de lux,pana sa ajunga la mititica,sa-si faca maricici vestice sau americane pe banii furati,pentru-ca conditiile lor umane sa fie multumite!(sic!)

    A-si faca chete,donatii de lux si „apartament”din timp,ca doar nu sunt tampiti si pot previziona din timp unde or ajunge.Si sa faca antrenament cat sunt inca liberi.Hiti cu fineturi!Batu-iar Dzeu sa-i bata de jegosi mintal!La maricica cu ei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More