Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Temperatura resimţită a atins pragul de minus 32 de grade la Staţia Meteo Iezer din Maramureș

0 788

Prefectura Maramureş anunţă, luni, că indicele de răcire, respectiv temperatura resimţită, a atins pragul de minus 32 de grade la Staţia Meteo Iezer. În întreg judeţul vremea este deosebit de rece, iar stratul de zăpadă are între 17 şi 55 de centimetri.

Prefectura Maramureş a anunţat, luni, că indicele de răcire (IR) a atins pragul de minus 32 de grade la Staţia Meteo Iezer. Potrivit specialiştilor, indicele de răcire reprezintă temperatura resimţită şi se calculează în funcţie de temperatura aerului şi viteza vântului.  

De asemenea, Prefectura Maramureş anunţă că vremea va fi luni deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. 

”Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara şi Lăpuş”,a mai transmis Prefectura Maramureş.  

Sursa citată a precizat că cel mai rece a fost noaptea trecuta şi în această dimineaţă la Târgu Lăpuş -20 grade Celsius. 

Stratul de zăpadă măsura pana la 55 cm la statia meteo Iezer, 43 cm in Pasul Gutai, 40 cm la Baiut, 39 cm la Cavnic, 30 cm in Baia Borsa, 29 cm la Poiana Borsa, 25 cm la Targu Lapus, 17 cm la Ocna Sugatag, Baia Mare si la Sighetu Marmatiei.   

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More