Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Temperaturi de 20 de grade în weekend. Ploi și risc de inundații în unele zone

0 111

Vremea de iarnă a părăsit complet zona ţării noastre şi mai mult decât atât, temperaturile au trecut deja de valorile potrivite pentru începutul primăverii.

Masa de aer foarte rece care a coborât săptămâna trecută din zona Polului Nord, peste cea mai mare parte a Eur-Asiei, a început să se retragă înapoi spre locul său de provenienţă.

Aerul mai cald sosit dinspre Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană continuă să urce peste jumătatea de sud a Europei şi peste România, unde aduce temperaturi din ce în ce mai ridicate.

Practic, duminică va fi cea mai caldă zi de la începutul anului, cu maxime de până la 20 de grade în sud, cu 18-19 grade în Bucureşti, temperaturi potrivite pentru mijlocul primăverii.

Această încălzire rapidă a vremii are ca efect topirea continuă a stratului de zăpadă care, împreună şi cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie, conduc la creştea riscul de inundaţii.

Deocamdată, este atenţionare hidrologică pentru majoritatea rârurilor din Maramureş, Crişana, Banat şi Oltenia, în vigoare până vineri la amiază, dar pericolul ar putea să crească şi în restul regiunilor, mai ales în zonele înalte, pentru că va fi din ce în ce mai cald, cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More