Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Temperaturile vor continua să scadă în zilele următoare

0 50

Valorile termice vor continua să scadă, cu precădere în jumătatea de sud-est a ţării, unde maximele vor fi negative, iar noaptea vremea va deveni geroasă, în nord-est, informează ANM.

Înnorările vor persista, în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile vor fi în diminuare semnificativă şi în restrângere ca arie.

Îndeosebi în cursul zilei va mai ninge, în general slab, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte, iar în vest şi în centru pe spaţii mici vor mai fi şi ploi sau lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud şi sud-est, cu viteze de până la 50-55 km/h, dar şi pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali şi Meridionali, spulberând zăpada.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade în Moldova, până la 7 grade izolat în Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei; minimele se vor încadra între -18…-16 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -1…0 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, îndeosebi noaptea, se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

Vineri, valorile termice se vor menţine mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de acestea, în timp ce dimineaţa şi mai ales noaptea va fi ger local în sudul, estul şi centrul ţării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele joase de relief, unde vor fi condiţii de ceaţă asociată cu chiciură şi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în deltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 7 grade, iar cele minime între -15 şi -5 grade, mai scăzute în Moldova şi în estul Transilvaniei, până în jurul a -20 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More