Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Tentativă de atentat terorist în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci

1 67

avion ceata

În timp ce la Soci, în Rusia, se făceau ultimele pregătiri pentru ceremonia de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, în spațiul aerian al Turciei un avion ce decolase din Ucraina era deturnat de un cetățean ucrainean care a cerut ca avionul să se îndrepte spre Soci.

Avionul a decolat din orașul oraşul ucrainean Harkov, iar la câteva minute de la decolare un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul, cu 110 pasageri la bord, dacă aparatul nu se va îndrepta spre Soci, staţiunea rusă unde se desfăşoară Jocurile Olimpice de iarnă.

Pasagerul a încercat să forțeze ușa cabinei piloților, moment în care unul dintre piloți a dat alarma.

Forţele aeriene turce au trimis un avion de vânătoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri şi constrângerea piloţilor să aterizeze de urgenţă. Avionul a aterizat în siguranţă pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul, la ora locală 18.02 (18.02, ora României).

Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, autorul tentativei de deturnare consumase băuturi alcoolice şi a fost calmat de membrii echipajului aeronavei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More