Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tentativă de sinucidere în Florești. Un bărbat s-a cocoțat pe un stâlp – FOTO/VIDEO

1 619

A fost o adevărată desfășurare de forțe în această dimineață, în localitatea clujeană Florești, unde un bărbat s-a urcat pe un stâlp, la mulți metri deasupra solului, amenințând că se sinucide.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj a intervenit la fața locului cu mai multe echipaje, alături de polițiști și ambulanțe, dar și cu autospeciala de intervenții la înălțime.

În urma negocierilor purtate cu bărbatul care se cocoțase pe stâlp, acesta a fost convins până la urmă să coboare cu picioarele pe pământ.

”A fost vorba despre o intervenție care a implicat negocierea la fața locului, care necesită precauții din mai multe puncte de vedere și a implicat forțe și specialiști din mai multe instituții”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

ACTUALIZARE ISU Cluj:

În jurul orei 7.00, în această dimineață, a fost înregistrată o solicitare care anunța faptul că un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, în localitatea Florești, și nu vrea să coboare de acolo.

Astfel, au fost demarate acțiuni în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Cluj și cu specialiști ai distribuitorului de energie electrică pentru sistarea alimentării cu energie electrică pe liniile de pe stâlp și pentru a purta negocieri cu bărbatul de cca 30 de ani, care se afla la o înălțime de cca 10m față de sol.

După mai bine de două ore de la apelul inițial și după discuții purtate cu negociatorul, bărbatul a acceptat să coboare de acolo, fiind coborât cu ajutorul nacelei autospecialei pentru intervenții și salvări de la înălțimi. Apoi a fost preluat de către echipajul SMURD, fiind transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

ACTUALIZARE IPJ Cluj:

În jurul orei 07.05, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a urcat pe un stâlp de electricitate aflat în zona străzii Tineretului, din comuna Florești.

Deplasați la locul sesizat, polițiștii au identificat persoana, respectiv un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Hunedoara, care refuza comunicarea. La fața locului a fost solicitat sprijinul unui specialist pe linie de negociere din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj.

În urma intervenției forțelor de ordine, în jurul orei 09.00, persoana a acceptat să coboare, acțiunea efectuându-se cu ajutorul lucrătorilor și a unei autospeciale din cadrul I.S.U.

Bărbatul nu a suferit vătămări corporale, fiind transportat la o unitate medicală pentru investigații preliminare, de specialitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Bai, cum sa folosesti cuvantul „cocoțat” intr-un articol de stiri?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More